Nedsat pris! På flugt fra føreren: en beretning om jødiske flygtningeskæbner Forstør
Kategorier / sektioner:

På flugt fra føreren: en beretning om jødiske flygtningeskæbner (Bog, Hæftet)

Forlag: Billesø & Baltzer
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 191
Dato for udgivelse: 3-8-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Oversætter: Ove Hermansen
Medforfattere: Charmian Brinson, William Kaczynski
ISBN-13: 9788778423931
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Originaltitel: Fleeing from the führer
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

150,95 kr

-24.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den udvandring af mænd, kvinder og børn, som det nazistiske regime udløste i den sidste halvdel af 1930erne, var en af de største folkeflytninger, som verden endnu har set. Den skabte en international flygtningekrise, der totalt ændrede den periodes samfundsorden.
Årene mellem 1933 og 1945 blev for de europæiske jøder en tid med ødelæggelse og elendighed. Tvangsforflyttelser og død både på krigsskuepladser og blandt den civile befolkning blev dagligdags begivenheder for både unge og ældre. Familier blev splittet for altid på grund af påtvungen emigration eller endnu værre: deportation. Forældre blev skilt fra deres børn, ægtemænd fra deres hustruer, brødre fra deres søstre. De heldige slap med at blive interneret i lejre verden over lige fra Shanghai til Canada, medens resten måtte se deres fremtid gå til grunde for stedse i de berygtede tyske udryddelseslejre. De heldige blev dermed udlændinge i fremmede lande, og deres eneste forbindelse med deres familiemedlemmer blev udveksling af stærkt censurerede breve. Denne sparsomme korrespondance blev derfor at største betydning i bevarelse af håbet om en dag atter at kunne mødes. Tilstande, som det i vore dages internettid kan være svært at forestille sig. Dengang kunne det tage flere måneder for breve at nå frem og tilsvarende tid, før et svar indløb.
På flugt fra Føreren er både en gribende og usædvanlig samling af breve fra og til de jøder, som forfølgelse og krig spredte for alle vinde. Den dokumenterer disse flygtninges urokkelige holdning til livet og deres håb om en bedre fremtid. Hvert postkort, kuvert og brev er her gengivet i de originale farver og belyser en periode i historien, som for alt i verden aldrig må gå i glemmebogen. Den rigt illustrerede bog har udover et fyldigt noteapparat og register desuden en omfattende kommenteret bog- og filmliste, som specielt er udarbejdet til den danske udgave.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

På flugt fra føreren: en beretning om jødiske flygtningeskæbner

På flugt fra føreren: en beretning om jødiske flygtningeskæbner