Nedsat pris! Ved verdens ende: Hvordan Nordsøens vikinger, handelsfolk og fromme mænd forandrede vores historie
Kategorier / sektioner:

Ved verdens ende: Hvordan Nordsøens vikinger, handelsfolk og fromme mænd forandrede vores historie (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Michael Pye

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788774673668
Udgivelsesdato: 2018-05-17
Oplagsdato: 2018-05-17
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 502
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
232,50 kr
107,20 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Fundamentet for den moderne verden blev lagt rundt om Nordsøen i Middelalderen. Banebrydende, velskrevet og tankevækkende storværk gør op med forestillingen om de mørke, krigeriske nordboer og genopdager vikingerne og deres nabofolks rolle i Europas store historie. 


Vi hører tit, at Europas historie begynder med oldtidens græske og romerske riger efterfulgt af mørk middelalder, inden den italienske renæssance vakte tanke og udvikling til live igen. Men det er helt forkert ifølge den britiske historiker Michael Pye.


Vi skal kigge væk fra Middelhavet og i stedet mod Nordsøen, hvis vi vil forstå fundamentet for nutidens Europa. Da romerne trak sig tilbage fra Nordeuropa, efterlod de småt befolkede, barbariske områder på kanten af den kendte verden. Men i løbet af de følgende tusind år fra vikingetiden og frem blomstrede der her en kultur, som har præget verden siden. På tværs af Nordsøen, mellem de britiske øer og Norge, Danmark, Tyskland, Holland og Frankrig udvekslede kunstnere, helgener, handelsfolk, spioner og pirater varer og ideer. 


Her blev eksempelvis ideen om penge udviklet til det, vi kender i dag. Hvis penge skal afløse byttehandler, kræver det tillid og stærke institutioner – og det havde rigerne omkring Nordsøen. Videnskabelige opdagelser inden for bl.a. søfart rejste rundt langs kysterne, mens moderne ideer om jura og lovgivning blev delt på kryds og tværs.


Med "På kanten af verden" genopdager Michael Pye en tabt verden fuld af spraglede herskere, kreative købmænd og kloge vikinger, som på en lang række områder kom til at sætte præg på vores tid.


"En enestående bog … glimrende og tankevækkende"
THE TIMES


"Et blændende, historisk eventyr"

DAILY TELEGRAPH


"Højest underholdende"

THE GUARDIAN


"Overbevisende og velskrevet"

THE OBSERVER 


"En inspirerende bog, fuld af overraskelser"

THE INDEPENDENT
OM FORFATTEREN
Michael Pye (f. 1946) er britisk historiker og forfatter til flere historiske bøger, oversat til elleve sprog. Han er uddannet ved Oxford University og bor i dag i Holland.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Ved verdens ende: Hvordan Nordsøens vikinger, handelsfolk og fromme mænd forandrede vores historie

Ved verdens ende: Hvordan Nordsøens vikinger, handelsfolk og fromme mænd forandrede vores historie