Nedsat pris! På scenen: roman Forstør
Kategorier / sektioner:

På scenen: roman (Bog, Indbundet)

Af: Siegfried Lenz

Forlag: Hovedland
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 126
Dato for udgivelse: 1-5-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Oversætter: Hans Ægidius
ISBN-13: 9788770701815
Produkt type: Bog
Originaltitel: Landesbühne
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

130,45 kr

-13%

Vejl. pris: 149,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Vi starter i fængsel, Isenbüttel Fængsel, hvor fortælleren, en litteraturprofessor ved navn Clemens, deler celle med en småkriminel, Hannes. Så dukker der en dag et turnerende teater op for at adprede. De skal opføre stykket Labyrinten. I forestillingens pause stikker en gruppe indsatte under Hannes´ ledelse af i teatrets bus og ankommer efter nogen tid til Grünau, en fiktiv by et sted i Slesvig-Holsten, hvor der er byfest.
Her tager man imod dem med åbne arme i den tro, at det er turnéteatret, der kommer på besøg. De undvegne fanger optræder bl.a. med sang og foredrag og føler sig i løbet af nogle dage mere og mere på hjemmebane i livet i Grünau.
Siegfried Lenz har en forkærlighed for at lade sine fortællinger foregå i små og overskuelige miljøer, ofte i provinsen. Sådan er det også i denne fortælling, som desuden synes at udspille sig på et tidspunkt, der godt kunne ligge et par årtier tilbage. I hvert fald er den fri for referencer til alt det, som fylder i den dagsaktuelle og medieskabte virkelighed: globalisering, internet, berømtheder, osv. Med dette greb gør Lenz det muligt at løfte blikket mod det væsentlige i livet, de eksistentielle vilkår, som er nok så væsentlige: fællesskab, venskab, frihed og ikke mindst vilkårligheden i de roller, vi spiller på livets scene. Lenz hylder i denne fortælling litteraturen og teatret, ikke mindst det absurde, og han gør det på sin egen underfundige og menneskekærlige måde, som heller ikke savner kant.
Bogen er en skælmsk og veloplagt undersøgelse af, hvad der kunne være muligt – for, som der står et sted: ´nogle gange må sandheden opfindes.´
Siegfried Lenz, født 1926. Hans interntionale gennembrud kom i 1968 med romanen Tysktime. På dansk er bl.a. udkommet romanen Et minuts stilhed (2008) og den illustrerede novelle Sønderjysk kaffebord (2007).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

På scenen: roman

På scenen: roman