På sporet af årgang 1946 Forstør
Kategorier / sektioner:

På sporet af årgang 1946 (Bog, Hæftet)

Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 135
Dato for udgivelse: 11-2-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Illustrator: Sara Trier
Medforfattere: Jytte Hilden, Inge Dalsgaard
ISBN-13: 9788771186963
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

2 - 5 hverdage

99,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En huskebog til de store årgange fra 1940´erne - hvor vi kan læse og huske frem og tilbage, mens vi taler om barndom, ungdom, voksentid, alderdom og drømme. Både de drømme, der er blevet opfyldt, og dem, der stadig venter længere fremme.
I 1946 blev der født 96.111 danskere, den største årgang nogensinde. Der var ikke mange forventninger til fremtiden for børn født i 1940´erne. Man talte ligefrem om en forestående ungdomskrise, men det kom heldigvis til at gå helt anderledes.
Generationen, født ind i et fattigt samfund i skyggen af 2. Verdenskrig og atombomben, satte sig nye mål, og verden ændrede sig hurtigt. Kolonier blev selvstændige stater, velfærd kom på dagsordenen, flere fik en uddannelse, og kvinder myldrede ud på arbejdsmarkedet og krævede ligestilling.
Bogen indeholder pejlemærker for hvert årti og med fortællinger fra kendte og ukendte danskere. Blandt fortællerne er Keld og Hilda Heick, Mogens Lykketoft, Gretelise Holm, Jørn Lund, Anne Marie Helger, Pierre Dørge, Peter Gundelach, Helle Degn og Jens Smærup Sørensen.
Den er illustreret med billeder af bl.a. Daells Varehus´ skiftende kataloger, tal fra Danmarks Statistik og tegninger af kunstneren Sara Trier.
Jytte Hilden (født 1942) er kemiingeniør, tidligere gymnasielærer, rektor og politiker. Hun har bl.a. været kulturminister og videnskabsminister.
Inge Dalsgaard (født 1944) er cand.mag. i dansk og engelsk. Hun har i mange år undervist Gentofte Statsskole, senere Gentofte HF. Hun er i dag pensioneret.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

På sporet af årgang 1946

På sporet af årgang 1946