Nedsat pris! På sporet af Danmark: Jernbanen før, nu og i fremtiden Forstør
Kategorier / sektioner:

På sporet af Danmark: Jernbanen før, nu og i fremtiden (Bog, Indbundet)

Af: Kristian Pihl Lorentzen

Forlag: Tange Sø Consult
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 242
Dato for udgivelse: 8-10-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788799404711
Produkt type: Bog
Forord: Kristian Pihl Lorentzen
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

262,50 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Kristian Pihl Lorentzen fra Ans i Midtjylland har været medlem af Folketingets siden februar 2005. Siden november 2006 har han varetaget opgaven som Venstres trafikpolitiske ordfører.
Før sin indtræden i Folketingets var Kristian linjeofficer (major) i Hæren med tjeneste bl.a. ved Prinsens Livregiment i Viborg og Skive samt Hærens Operative Kommando i Karup.
Med baggrund i en livslang og stærk interesse for mobilitet og transport udgav Kristian i november 2010 bogen Hvor der er vilje, er der vej – Transportpolitiske visioner for Danmark, hvor han præsenterede visioner for Danmarks transport og trafikale infrastruktur frem mod 2040. I denne anden bog sætter Kristian stærkt fokus på den danske jernbane før, nu og i fremtiden.
I bogens historiske del belyses jernbanernes anlæggelse og de interesser og beslutningsprocesser, der lå bag. Banens store betydning for den lokale udvikling belyses særligt med tre konkrete eksempler fra Bjerringbro, Padborg og Falster. Desuden fortælles historien om de smalsporede baner og deres enorme betydning for landbruget og industrien landet over. Endvidere sættes der fokus på godstransporten og banens trækkraft gennem tiderne, ligesom der er et kapitel om respekten for fortidens jernbane med hyldest til ildsjælene bag veteranbanerne og modeljernbaneentusiasterne.
Bogens nutidsdel omfatter en flot fotokavalkade, der er nutidens jernbane, som Kristian selv oplevede den under et stort togt i julen 2012, hvor han gennemkørte på samtlige jernbanestrækninger i Danmark på 7 dage.
I bogens sidste kapitel del kaster Kristian et blik ind i fremtiden i form af hans bud på 15 politiske pejlemærker, der skal sikre en effektiv og attraktiv togdrift i fremtiden.
Det er håbet, at bogen kan bidrage til at skabe fornyet positiv interesse om jernbanen samt bidrage til en konstruktiv debat om fremtidens togdrift med passagerer og gods.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

På sporet af Danmark: Jernbanen før, nu og i fremtiden

På sporet af Danmark: Jernbanen før, nu og i fremtiden