Nedsat pris! På tværs og på trods: Om ægteskabsimmigration i Danmark
Kategorier / sektioner:

På tværs og på trods: Om ægteskabsimmigration i Danmark (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Pia Lund Poulsen

Forlag: Frydenlund
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 205
Dato for udgivelse: 2-4-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788771180312
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

234,05 kr

-13%

Vejl. pris: 269,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Denne bog handler om interkulturelle ægteskaber. Med udgangspunkt i en række interview med danskere og deres udenlandske ægtefæller kortlægges immigranternes bevæggrunde for at bosætte sig i Danmark samt de udfordringer og berigelser, der er forbundet med det tværkulturelle ægteskab.
Den offentlige debat om emnet har i mange år fokuseret på muslimer i Danmark, men ægteskabsimmigration og familiesammenføring vedrører også en stor gruppe vestlige immigranter, der ofte ikke optræder som indvandrere i vores bevidsthed.
Læseren møder bl.a. gravide Jeanette, der måtte vente 5½ måned på at blive familiesammenført med sin mand, Valentin fra Elfenbenskysten, og Chandra, der opgav sin status som en del af Balis hinduistiske højkaste for at flytte til det ukendte Danmark og gifte sig med kæresten Jannik.
Kampen med myndigheder og kulturbarrierer kan være hård, men kærligheden er tilsvarende stærk, og mange par står den svære overgang igennem. Nogle gange bliver vanskelighederne dog for store som for Julie og hendes bolivianske kæreste Juan Carlos. De måtte se sig slået af systemet og opgav deres forhold.I en tid, hvor de kulturelle grænser trækkes kraftigt op og fredelig sameksistens synes udfordret, tilbyder Pia Lund Poulsen konkrete eksempler på, hvordan kulturkløften kan overvindes, og hvordan mennesker finder sammen på tværs og på trods.

Pia Lund Poulsen
er uddannet antropolog fra Københavns Universitet med speciale i Sydøstasien og beskæftiger sig bl.a. med immigration, indvandrerproblematikker og kulturel mangfoldighed.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

På tværs og på trods: Om ægteskabsimmigration i Danmark

På tværs og på trods: Om ægteskabsimmigration i Danmark