Pædagogik og pædagoger Forstør
Kategorier / sektioner:

Pædagogik og pædagoger (Bog, Hæftet)

Forlag: Dafolo
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Pædagoguddannelsen i fokus
Sideantal: 219
Udgivelse: 1. udgave, 2007.
Redaktion: Peter Mikkelsen, Signe Holm-Larsen
ISBN-13: 9788772814162
Produkt type: Bog
Bidragyder: Thomas Gregersen m.fl.
År for denne udgave: 2007
Første udgivelsesår: 2007
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 7

2 - 5 hverdage

399,60 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Pædagogik og pædagoger Pædagoguddannelsen i fokus
Faget pædagogik er alle uddannelsens centrale fag, der forholder sig til uddannelsens øvrige fag og faglige elementer. Bogen består af 10 kapitler, der ud fra forskellige faglige synsvinkler belyser, hvordan pædagogisk praksis kan undersøges, beskrives, analyseres og udvikles. Bogen lægger således op til at betragte pædagogik både som grundlag for institutionernes praksis, og for hvordan teori og praksis kan ses i sammenhæng med udviklingen i velfærdssamfundet og dets institutioner.
Lovgivningen om dagtilbud for børn har siden midten af 1990’erne været præget af en stadig større detaljeringsgrad. Samtidig stilles der krav til opgaveløsning, dokumentation og evaluering – krav, der giver en række nye udfordringer til den pædagogiske profession.
Desuden behandler bogen lovgivningens konsekvenser for det tværsektorielle samarbejde mellem dagtilbud, skoler, sundhedsområdet og det sociale område bl.a. gennem den såkaldte anbringelsesreform, der forudsætter et nært samspil mellem det forebyggende arbejde og den specialiserede støtte til børn med særlige behov.
Pædagoguddannelsen i fokus
Der er fokus på pædagoguddannelsen - og det er da også titlen på denne serie bøger, som er udarbejdet med direkte sigte på den nye pædagoguddannelse, som begyndte august 2007. Bøgerne, der har til formål at give både viden og inspiration til udvikling af den pædagogiske faglighed, rummer aktuelle og overskuelige tekster til de pædagogiske fag, grundfagene og linjefagene. Bøgerne er skrevet af forfattere, der har stor faglig tynde inden for forskning og undervisning på deres respektive områder, og centrale funktioner i udviklingen af den pædagogiske profession.
Serien er redigeret af Peter Mikkelsen og Signe Holm-Larsen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Pædagogik og pædagoger

Pædagogik og pædagoger