Forstør
Kategorier / sektioner:

Pædagogiske indsatser og nye initiativer på dagtilbudsområdet: evaluering af Socialministeriets ansøgningspulje til "Bedre kvalitet i dagtilbud" (Bog, Paperback)

Forlag: Danmarks Evalueringsinstitut
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 131
Dato for udgivelse: 23-6-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Medforfattere: Frederik Kiørboe, Persille Scwartz, Andreas Hougaard, Solvej Mose Mailund, Tine Rasch Andersen
ISBN-13: 9788779585836
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: BGRAPHIC - Omslagsillustrator: BGRAPHIC
Forord: Agi Csonka
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

40,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I 2006 traf regeringen en beslutning om at forbedre kvaliteten i dagtilbud som en del af strategien til bekæmpelse af den negative sociale arv. I den forbindelse udmøntede Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender ansøgningspuljen til ´Bedre kvalitet i dagtilbud´, som frem til dens afslutning blev administreret af Socialministeriet. Kommuner og foreninger der organiserer dagtilbud, kunne søge om støtte til udviklingsprojekter der sigtede mod:
- En forbedret indsats i forhold til udsatte børn
- En styrket ledelseskompetence i dagtilbud
- Understøttelse af god kost, ernæring og fysisk aktivitet i dagtilbud
- Fremme af skov-, natur- og idrætstilbud. 

Gennem puljen blev der tildelt midler til 84 udviklingsprojekter som løb over kortere eller længere tid inden for perioden 2006-10. Projekterne har rummet mange forskellige typer af initiativer og har været meget forskellige hvad angår både indhold, rammer, omfang, varighed og organisering. I 2007 igangsatte EVA et treårigt evalueringsprojekt der skulle følge projekterne i puljen. Det overordnede formål med det treårige evalueringsprojekt har været at analysere og formidle positive og negative erfaringer med de veje til udvikling som projekterne repræsenterer.  På den baggrund er der opstillet fire projektmål for det treårige evalueringsprojekt:
- At kortlægge de faglige hypoteser om hvordan kvaliteten i dagtilbud kan forbedres, i puljen af bevilgede projekter
- At gennemføre casestudier af 21 udvalgte projekter
- At indsamle viden om pædagogiske metoder og indsatser fra den samlede projektpulje bredt set
- At formidle erfaringerne med den metodiske tilgang i evalueringen. 

Erfaringerne med den metodiske tilgang i evalueringen er beskrevet i publikationen En lærerig vej til resultater, som udkom i 2009, mens de overordnede faglige hypoteser er kortlagt i delrapporten Tilgange til udvikling i dagtilbud, som udkom i 2008.  Denne rapport er dermed den tredje publikation i projektet. Den beskriver de erfaringer med processer og resultater som man har gjort sig i puljens projekter, dels på baggrund af de 21 casestudier, dels på baggrund af skriftligt materiale og seminarer for de øvrige projekter i puljen. Rapporten vil blive fulgt op af en kortere publikation der formidler gode råd og ideer i forhold til de forskellige tilgange til udvikling som projekterne i puljen repræsenterer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Pædagogiske indsatser og nye initiativer på dagtilbudsområdet: evaluering af Socialministeriets ansøgningspulje til "Bedre kvalitet i dagtilbud"

Pædagogiske indsatser og nye initiativer på dagtilbudsområdet: evaluering af Socialministeriets ansøgningspulje til "Bedre kvalitet i dagtilbud"