Nedsat pris! Paradisskyggen: Med Grundtvig i kærlighed og krise
Kategorier / sektioner:

Paradisskyggen: Med Grundtvig i kærlighed og krise (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Birgitte Stoklund Larsen

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788774672388
Udgave: 1. (28-09-2015)
Oplag: 1. (28-09-2015)
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 192
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
193,70 kr
107,20 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Tro, håb og kærlighed hos den store salmedigter
Grundtvigs store kærlighed var hans anden kone, Marie. Trods stor aldersforskel fandt de hinanden, allerede mens Grundtvig endnu var gift med sin første kone - og da Marie og Grundtvig blev gift under et år efter den første kones død, løb sladderen. Under hele forholdet - og flere år efter Maries død - digtede Grundtvig sin kærlighed til Marie ud i digte og sange, eksempelvis den smukke ”Hvad er det, min Marie”. Marie døde efter blot knap tre års ægteskab, og Grundtvig holdt selv begravelsestalen ved hendes kiste. En gribende tale fra en nyslået enkemand, der havde mistet sin store forelskelse og stod tilbage med deres spæde søn.

Her begynder Birgitte Stoklund Larsens anderledes, poetiske og eksistentielle bog om Grundtvig. Hun viser os manden bag ordene, kastet ud i livets ekstremer: I kærlighed og depression, i frygt for døden og i ekstase over at vinde håbet på livet tilbage. Liv og værk flettes hele tiden sammen hos Grundtvig, især i de mange digte, han skrev om og til Marie – også efter hendes død. Men overraskende nok har disse digte ikke fået megen opmærksomhed blandt Grundtvigforskere. Ved at gå til de mest personlige sider af Grundtvig formår forfatteren at folde eksistentielle spørgsmål ud, så de bliver vedkommende for os alle. 

Om forfatteren
Birgitte Stoklund Larsen (f. 1960) er teolog, journalist og generalsekretær for Det Danske Bibelselskab. Hun har i en årrække været leder af Grundtvig-Akademiet i Vartov, og er efterspurgt som analytiker af kirke, samfund og religion.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Paradisskyggen: Med Grundtvig i kærlighed og krise

Paradisskyggen: Med Grundtvig i kærlighed og krise