Nedsat pris! Paradokset Italien: Kilder til Italiens historie 1861-1987 Forstør
Kategorier / sektioner:

Paradokset Italien: Kilder til Italiens historie 1861-1987 (Bog, Paperback)

Forlag: Forlaget Marko
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 159
Udgivelse: 2. udgave, 1995.
Redaktion: Jesper Carlsen - Leonardo Cecchini - Flemming Forsberg
ISBN-13: 9788777511011
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Anvendelighed: Beregnet til historieundervisningen i 2. og 3.g samt på HF
År for denne udgave: 1995
Første udgivelsesår: 1988
Originalsprog: Italiensk
Udgave: 2
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

191,40 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Familiesammenhold, fodboldfeber, spaghetti, sol og varme, terrorisme, strejker, skandaler, smart tøj og møbeldesign. Danskernes forestillinger om Italien er lige så stereotype, som landet er mangfoldigt. Men vi nordboere har svært ved at forstå og endnu mere at forklare de tilsyneladende åbenlyse modsætninger i det italienske samfund.
Paradokset Italien. Kilder til Italiens historie 1861-1995 giver dels en oversigt over landets nyere historie fra samlingen til nutiden, dels belyser bogen nogle af paradokserne og skulle dermed vise, at der er en "logisk" forklaring på mange af dem. Modsigelserne er kun paradokser for en nordbo uden kendskab til landets historie og dets traditioner.
Paradokset Italien er tænkt som et kildehæfte til historieundervisningen i 2. og 3.g samt på HF. Den kan anvendes ved læsningen af de lange linier i Italiens historie, men indledningens kapitler og kildeafsnittene kan også læses enkeltvis og selvstændigt, hvis man for eksempel arbejder med kortere perioder som Italien efter 2. verdenskrig. Bogen kan endvidere bruges til specialerne i historie efter den nye bekendtgørelse og i forbindelse med ekskursioner til Rom eller andre italienske byer. Det er forfatternes håb, at bogen også vil finde anvendelse som baggrundslæsning i italienskundervisningen på forskellige niveauer.
To emner vil læseren lede forgæves efter i denne bog: Kilder til italiensk udenrigspolitik og mafiaen. Vi har bevidst valgt at fokusere på det italienske samfund og ikke landets internationale stilling, hvor spændende det end måtte være. Og mafiaen er et så stort og kompliceret emne, at det alene ville kræve en hel bog for at forstå udviklingen og funktionerne fra middelalderen til i dag. Der er desuden allerede forholdsvis meget og let tilgængelig litteratur om mafiaen på dansk, så derfor har vi valgt at belyse andre, mindre kendte aspekter ved Italiens brogede historie.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Paradokset Italien: Kilder til Italiens historie 1861-1987

Paradokset Italien: Kilder til Italiens historie 1861-1987