Passage 70 Forstør
Kategorier / sektioner:

Passage 70 (Bog, Hæftet)

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Passage
Sideantal: 166
Dato for udgivelse: 16-12-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Nr. i serien: Bind: 70,
Redaktion: Simona Zetterberg Gjerlevsen, Stefan Iversen, Jacob Lund
ISBN-13: 9788779344730
Produkt type: Bog
Bidragyder: Nielsen, Mikkel Krause Frantzen, Martin Gregersen, Tobias Skiveren, Jonatan Leer, Jørn Erslev Andersen, Louise Brix Jacobsen, Rikke Andersen Kraglund, Henrik Skov Nielsen, Troels Hughes Hansen, Tue Løkkegaard, Julie Nørgaard, Camilla M. Reestorff, Mads Ro
År for denne udgave: 2013
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

120,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Passage 70 præsenterer ti artikler med aktuelle syn på litteratur og kunst, der betyder noget. Hver for sig udfordrer artiklerne gængse opfattelser af tekster og tanker; samlet vidner de om både generelle tendenser og mangfoldigheden i tidens æstetisk orienterede litteratur-, kultur- og kunststudier. Genstandsfeltet spænder vidt, ofte helt ned i den enkelte artikel, med læsninger af alt fra højaktuelle tv-dokumentarprogrammer og happenings til kanoniserede filosofiske og litterære klassikere; fra lyrik til eksperimenterende prosa. Teoretisk og metodisk er billedet ligeledes sammensat. Det er præget af nysgerrighed og åbenhed over for tilgange, der bevæger sig på tværs af traditionelle fagskel.
Artiklerne handler blandt andet om at læse Thomas Bernhard, om Eske K. Mathiesen som økoerotiker, om Roland Barthes som queer-teoretiker, om Dostojevskijs Idioten som anti- og procesroman, om filmen I am Fiction i et fiktionalitetsperspektiv, om Célines forfatterskab som vidnesbyrdlitteratur, om hverdag og kollektiv erindring i Perecs Je me souviens, om national identitet og global migration i tv-dokumentaren "Gør Danmark Dansk" i lyset af Kierkegaards antifilosofi og om Google Ngrams' litteraturhistoriske potentiale. Endelig kan man læse nobelprisvinderen Mo Yans tekst om, hvorfor han blev forfatter.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Passage 70

Passage 70