Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Patrioterne (Bog, Hæftet)

Af: Tom Carstensen

Forlag: Gads Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 200
Dato for udgivelse: 3-9-2019
Udgivelse: 1. udgave, 2019.
ISBN-13: 9788712057406
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Ikke udkommet, kan forudbestilles (Udk. 03-09-2019)

Forventes på lager: 03-09-2019

154,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den danske højrefløj har gennem en årrække vundet frem i det danske meningsfællesskab. Holdninger, der før lå hos såkaldt ’ikke-stuerene’ partier, er i dag udbredte langt ind i Socialdemokratiet. Hvor venstrefløjen for en generation siden var toneangivende, udgår den mest iøjefaldende samfundskritik i dag fra højrefløjen. Både de etablerede og sociale medier bugner af folk, som definerer deres ståsted et stykke til højre for en traditionel borgerlig-liberal position og ikke sjældent også uden for parlamentarisk ramme.
De højre-nationale, patrioterne, har i høj grad sat sig på den værdi- og identitetspolitiske dagsorden med en hård kritik af bl.a. islam, multikultur og tab af nationale værdier. Det er langt fra kun et dansk fænomen. Tendensen ses også i en række andre europæiske lande og i USA. Og det er ikke et modelune, der synes at fordampe med næste økonomiske opsving. Den højreorienterede modstand imod f.eks. flygtningepolitik, overnationale institutioner, finanskapitalisme og globalisering har bidt sig fast og vinder indpas. Det samme gør kravet om strengere grænsekontrol, stop for asylansøgere samt forsvar for kristendom og dansk/europæisk kultur.
”Kampen” om meningerne føres i Danmark på tre fronter. Den parlamentariske, den udenomsparlamentariske og i blogverdenen, der også skvulper over til de etablerede medier.
I bogen kommer vi tæt på det danske spektrum af højrefløjen. Gennem reportager, interviews og læsning af blogs, bøger og kommentarer tegner forfatteren et billede af det højrenationale landskab i Danmark. Hvordan tænker og argumenterer de forskellige enkeltpersoner, grupper og tidsskrifter? Hvem er de? Hvordan adskiller de sig fra traditionelle borgerlige? Hvilke visioner har de for fremtiden? Og hvor langt vil de gå for at forsvare deres idealer? Den danske vinkel bliver søgt perspektiveret af internationale eksempler.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Patrioterne

Patrioterne