Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Pavia Petersen: Miniorganisten og hans slægt (Bog, Hæftet)

Af: Marie Skou

Forlag: Atuagkat
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 152
Dato for udgivelse: 10-4-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Oversætter: Helene Risager
Redaktion: Helene Risager
ISBN-13: 9788792554512
Produkt type: Bog
Forord: H.C. Petersen
Illustrationsangivelser: ill.
Originaltitel: Organeeraq siuliilu
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Kalaallisut
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

172,25 kr

-13%

Vejl. pris: 198,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Pavia Petersen blev født den 23. december 1904 i Nuuk, og han døde den 21. december 1943 i Maniitsoq.
Han blev begravet på sin 39 års fødselsdag. Et kort, men meget intens liv var slut.
Pavia Petersen huskes den dag i dag - ikke blot i Maniitsoq, hvor han lagde sin korte livsgerning, men i hele Grønland, hvor man stadig synger hans mange salmer og sange.
Han blev uddannet som lærer og kateket på Seminariet i Nuuk. Efterfølgende skulle han uddannes som organist, hvilket krævede at han skulle til Danmark, men allerede på dette tidspunkt var han angrebet af tuberkulose, hvilket afstedkom, at ´myndighederne´ ikke skønnede ham egnet til et uddannelsesophold i Danmark. Han blev i stedet ansat i Maniitsoq. Her virkede han ikke blot som lærer og kateket, men også som organist. Sideløbende var han en ivrig debattør og folkeoplyser, og han blev højt elsket af sine byfæller, blandt andet for sit virke som forfatter og instruktør af flere skuespil, - noget som dengang var relativt ukendt i Grønland.
Pavia Petersen var søn af organisten, læreren og forfatteren Jonathan Petersen, - den ene af kun to grønlændere, som er tildelt ordenen ´Ingenio et Arte´.
Nærværende bog er skrevet af Pavia Petersens datter Marie Skou (født i Maniitsoq i 1934). Hun tegner er nuanceret (og kærligt) billede, ikke blot af sin far, men også af den vennekreds, som Pavia Petersen omgav sig med. Bogen beskriver på glimrende vis hvordan livet var på Grønlands Seminarium på den tid, da Pavia Petersen var elev dér, og ligeledes hvordan det var for ham at komme til den langt mindre by Maniitsoq (dengang kaldet Sukkertoppen), med de begrænsninger på alle områder, som livet bød på, - ikke mindst når man var angrebet af tuberkulose og vidste, at livet ville blive kort.
Bag i bogen er indlagt en CD med nogle af Pavia Petersens mest kendte og elskede sange. Cd’en er indspillet/indsunget af sangkoret Aasiaat Nipaat.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Pavia Petersen: Miniorganisten og hans slægt

Pavia Petersen: Miniorganisten og hans slægt