Nedsat pris! Paxnet: et stykke unikt dansk hard- og software udviklingsarbejde til pakkekoblede datanet beskrevet for perioden 1979-1992 Forstør
Kategorier / sektioner:

Paxnet: et stykke unikt dansk hard- og software udviklingsarbejde til pakkekoblede datanet beskrevet for perioden 1979-1992 (Bog, Paperback)

Forlag: Books on demand
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 300
Dato for udgivelse: 18-3-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Medforfattere: Bent Bæk Jensen, Ole Brun Madsen
ISBN-13: 9788771455632
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Forlaget skriver: Ikke på lager lige nu. Leveringstid 8-10 dage efter bestilling.

207,50 kr

-17%

Vejl. pris: 250,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

PAXNET er navnet på et stort datakommunikationsprojekt baseret på nye internationale standarder og rekommandationer, ikke mindst OSI modellen for sammenkobling af åbne systemer. Projektet blev udviklet og idriftsat i perioden fra 1979 - 2006.
PAXNET projektet startede som et udviklingssamarbejde mellem universitetet (RECAU), teleindustrien (Regnecentralen) og telefon-selskaberne (JTAS og KTAS). Projektet opnåede stor international anerkendelse og var førende for sin tid på den europæiske scene.
PAXNET blev grundlaget for en lang række interne tekniske og administrative anvendelser i de danske telefonselskaber. Hertil kommer de offentlige datatjenester, DATAPAK, DATAPOST og Det offentlige Alarmsystem. Det blev også grundlaget for det første Europæiske forskningsnet (IXI). Regnecentralen udviklede en række banebrydende komponenter til pakkefordelingsnet, ikke mindst RC3500 og RC5000.
Bogen beskriver baggrunden for projektet, projektets forløb og den tekniske implementering med fokus på perioden 1979-1992. Projektet blev gennemført i en brydningstid, hvor monopolerne stod for fald, og hvor teleliberaliseringen slog igennem, hvilket fik store konsekvenser for PAXNET.
PAXNET kom i drift i 1983 og kørte frem til 2006, hvor den sidste knude i netværket blev slukket. Bogen beskriver de driftsmæssige erfaringer, de applikationer og systemer, som anvendte netværket og det stærke sociale netværk, der opstod i projektets forløb.
Endelig reflekterer forfatterne også over, hvad der kunne være sket efterfølgende. Kunne den store netværks kompetence, som blev opbygget, være anvendt bedre forretningsmæssigt og kunne den teknologi, der blev udviklet, være blevet udnyttet bedre til såvel fortsat udvikling som rent kommercielt.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Paxnet: et stykke unikt dansk hard- og software udviklingsarbejde til pakkekoblede datanet beskrevet for perioden 1979-1992

Paxnet: et stykke unikt dansk hard- og software udviklingsarbejde til pakkekoblede datanet beskrevet for perioden 1979-1992