Nedsat pris! Perspektiver på religion Forstør
Kategorier / sektioner:

Perspektiver på religion (Bog, Indbundet)

Af: Stig F. Sørensen

Forlag: Frydenlund
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 471
Dato for udgivelse: 10-8-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788771185010
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Udefineret funktion: Stig F. Sørensen, Vibe Skytte
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

345,50 kr

-1%

Vejl. pris: 349,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En grundbog til faget religion i gymnasiet og faget kultur og samfund på hf.
Bogen giver eleverne indsigt i - og forståelse for - hvad religion er som fænomen, og hvilken betydning den har for mennesket og samfundet.
Der findes mange forskellige religioner i verden, og de påstår alle sammen at repræsentere sandheden og at give svar på de grundlæggende spørgsmål i livet. De forskellige religioner præsenterer hver især troen på livet og døden, det naturlige og det overnaturlige, det gode og det onde. De giver også bestemte opskrifter på, hvordan man skal leve sit liv, hvad man skal spise og drikke, hvilket tøj man skal gå i, hvordan familien skal indrettes, forholdet til andre mennesker og hvordan samfundet skal styres.
Bogen retter sit perspektiv mod at forstå religioners kompleksitet og se de forskellige sammenhænge og mønstre, der er i den enkelte religion og imellem religionerne. I forlængelse heraf er bogen en indføring i de nødvendige teoretiske begreber og metodiske tilgange, som er en forudsætning for, at man kan forstå religion både indefra og udefra.
Eleverne rustes til at arbejde med både hellige og repræsentative tekster om de forskellige religioner - og de lærer at se igennem de mange forskellige lag, en religion består af. Kristendom, islam og religionskritik/-etik er i fokus, men bogen indeholder også kapitler om jødedom som valgfrit emne, religionens betydning og funktion, kulturmødet og religionsfagets metoder.
Stig F. Sørensen er cand.mag. et art. i religion, samfundsfag, dansk, filosofi og pædagogik, lektor ved Odsherreds Gymnasium og ekstern lektor ved Københavns Universitet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Perspektiver på religion

Perspektiver på religion