Nedsat pris! Peter Nogensen
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Peter Nogensen (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: H. P. Jacobsen

Forlag: Saga
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788711950388
Udgave: 1. (02-05-2018)
Oplag: 1. (02-05-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 341
Originaltitel: Peter Nogensen
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
261,00 kr
60,70 kr

Status: Print on Demand - Forvent op til 20 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Peter Nogensen vokser op i Sydslesvig i slutningen af 1800-tallet og flytter senere til München, hvor hans sorgløse studieår brat afbrydes af 1. verdenskrig, der slukker lyset over hans barndomsidyl og -illusioner. I modsætning til så mange andre unge tyske mænd overlever Peter Nogensen krigen og slår sig endnu engang ned i München, hvor han etablerer sig som kunstner, men endnu engang griber verdenssituationen ind i hans liv. I 1930‘erne forsøger hans tidligere kunstnervenner at overtale ham til at male i en ny nordiskorienteret "sund" retning, og da det mislykkes, træder selveste dr. Goebbels ind i hans liv for at overtale ham til at male efter nazisternes idealer.
Gennem Peter Nogensen oplever vi 1. verdenskrigs rædsler for dem, der blev sparet turen til fronten, den kunstneriske opblomstring i mellemkrigstiden og det pres, der efterfølgende lagdes på hele den tyske befolkning for at få dem til at indordne sig under nazisternes æstetik og tankegang. "Peter Nogensen" blev en enorm succes i sin samtid, måske netop fordi den så smukt og indgående skildrer oplevelserne for det danske mindretal i Sydslesvig.
Den danske forfatter Hans Peter Jacobsen eller H.P. Jacobsen (1892-1973) skrev en lang række romaner, særligt i krimigenren. H.P. Jacobsen er endvidere kendt for at være far til den folkekære forfatter Cecil Bødker.
"…Ikke blot et litterært kunstværk, men også et tidsbillede af blivende værdi…" – Flensborg Avis

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Peter Nogensen

Peter Nogensen