Nedsat pris! Peter Nogensen Forstør
Kategorier / sektioner:

Peter Nogensen (Bog, Hæftet)

Af: H. P. Jacobsen

Forlag: Saga
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 341
Dato for udgivelse: 2-5-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
ISBN-13: 9788711950388
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Forlaget skriver: Print On Demand - forvent længere leveringstid

Formater / udgaver
->Bog
Hæftet
260,95 kr
epub
60,70 kr

260,95 kr

-13%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Peter Nogensen vokser op i Sydslesvig i slutningen af 1800-tallet og flytter senere til München, hvor hans sorgløse studieår brat afbrydes af 1. verdenskrig, der slukker lyset over hans barndomsidyl og -illusioner. I modsætning til så mange andre unge tyske mænd overlever Peter Nogensen krigen og slår sig endnu engang ned i München, hvor han etablerer sig som kunstner, men endnu engang griber verdenssituationen ind i hans liv. I 1930‘erne forsøger hans tidligere kunstnervenner at overtale ham til at male i en ny nordiskorienteret "sund" retning, og da det mislykkes, træder selveste dr. Goebbels ind i hans liv for at overtale ham til at male efter nazisternes idealer.
Gennem Peter Nogensen oplever vi 1. verdenskrigs rædsler for dem, der blev sparet turen til fronten, den kunstneriske opblomstring i mellemkrigstiden og det pres, der efterfølgende lagdes på hele den tyske befolkning for at få dem til at indordne sig under nazisternes æstetik og tankegang. "Peter Nogensen" blev en enorm succes i sin samtid, måske netop fordi den så smukt og indgående skildrer oplevelserne for det danske mindretal i Sydslesvig.
Den danske forfatter Hans Peter Jacobsen eller H.P. Jacobsen (1892-1973) skrev en lang række romaner, særligt i krimigenren. H.P. Jacobsen er endvidere kendt for at være far til den folkekære forfatter Cecil Bødker.
"…Ikke blot et litterært kunstværk, men også et tidsbillede af blivende værdi…" – Flensborg Avis

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Peter Nogensen

Peter Nogensen