Nedsat pris! Pindsvinets elegance: roman Forstør

Pindsvinets elegance: roman (Bog, Hæftet)

Af: Muriel Barbery

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 376
Dato for udgivelse: 16-9-2010
Udgivelse: 2. udgave, 2010.
Oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt
ISBN-13: 9788779734500
Produkt type: Bog
Originaltitel: L'élégance du hérisson
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Fransk
Udgave: 2
Oplag: 7

2 - 5 hverdage

152,95 kr

-23.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Vi er i det centrale Paris. I en ejendom med luksuslejligheder beboet af rige familier. Renée, portnerske gennem 27 år, er vidne til deres overdådige men indholdsløse liv. Udadtil svarer hun godt til den gængse forestilling om en fransk concierge: gammel, fed, krakilsk og klistret til tv-skærmen fra morgen til aften.
Men - hvad hendes arbejdsgivere ikke aner - er Renée en kultiveret autodidakt, levende optaget af kunst, filosofi, musik og japansk kultur. Med humor og skarphed fortæller hun om ejendommens lejere, som nærmest ikke har bemærket at hun eksisterer.
Så er der Paloma, en usædvanlig tolvårig. Hun er datter af en af de velstående familier, et begavet og klarsynet barn, som har besluttet at gøre ende på sit liv den sekstende juni, hendes trettenårs fødselsdag. Indtil da vil hun blive ved med at opføre sig som alle forventer af en teenager: dyrke sine aldersbetingede interesser, passe sin skolegang og være en lydig men genstridig datter.
Romanens kapitler veksler mellem de to hovedpersoners fortællerstemmer. Paloma deler sine tanker og dagbog om verdens tildragelser med læseren. Mens Renée fremfører sine observationer med en veloplagt kombination af humor, menneskeforstand, skarphed og social satire. De lever begge i det skjulte. Først da en velhavende japansk mand flytter ind i ejendommen, opdager de hinanden og deres beslægtede.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Pindsvinets elegance: roman

Pindsvinets elegance: roman