Nedsat pris! Plot til lyst: spilbare mordgåder på tværs af medier Forstør
Kategorier / sektioner:

Plot til lyst: spilbare mordgåder på tværs af medier (Bog, Limryg)

Af: Kjetil Sandvik

Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Serietitel: Studier i krimi og kriminaljournalistik
Sideantal: 187
Dato for udgivelse: 5-5-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Nr. i serien: Bind: 2245-2656,
ISBN-13: 9788771122527
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

286,75 kr

-7.5%

Vejl. pris: 310,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den velfungerende krimi faciliterer denne dobbelte plotlæsning ved at muliggøre en særlig form for legende og udforskende interaktion mellem læser og plot: Ved at lægge spor ud og holde tolkningsmuligheder og løsningsmuligheder åbne får vi mulighed for at påtage os og udføre opklaringsarbejdet side om side med detektiven, efterforskeren. Krimien skaber en handlingsstruktur og et handlingsrum, som vi ikke blot projiceres ind i, men som vi også får en oplevelse af at kunne deltage handlende i.
Bogen har fokus på udvikling og udfoldelse af begreber og teorier for en særlig form for plotstruktur, der inviterer os med ind i selve handlingens rum og forløb og giver os forskellige handlingsmuligheder i forhold til disse. I bogen omtales denne særlige form for plot for forlystelsesplot med henvisning til forlystelsesparken og den særlige form for interaktiv fortælleform, som vi finder der: en struktur af handlingsmuligheder, som den besøgende kan engagere sig i og handle i forhold til.
Om Plot til Lyst skriver fagfællebedømmeren:
»Overordnet er bogen bundsolid forskning. Det narratologiske kapitel er grundig i sin nyttige og nødvendige beskrivelse af de relevante teoretiske positioner, der berører de interaktive tekstformer og deres mekanismer, uden at der nødvendigvis er så meget nyskabende heri. Det er i det fremragende kapitel om steder, som i sin sammenskrivning af tidligere teorier, sine mange velvalgte eksempler og i sin egen innovative teoretiske positionsdannelse i forhold til forlystelsesplottet og krimigenren, at læseren sætter sig op, og nyder de erkendelser og den nye viden, som dette kapitel præsenterer, fx det kronotopiske som foreningen af det spatiale, det performative og den Brookske læseakt i sin epistemologiske jagt.«

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Plot til lyst: spilbare mordgåder på tværs af medier

Plot til lyst: spilbare mordgåder på tværs af medier