Politiske prædikener - der kunne være holdt og burde holdes Forstør
Kategorier / sektioner:

Politiske prædikener - der kunne være holdt og burde holdes (Bog, Hæftet)

Forlag: Anis
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 96
Dato for udgivelse: 11-4-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Medforfattere: Svend Bjerg, Palle H. Steffensen
ISBN-13: 9788774576723
Produkt type: Bog
Ophavsangivelse: Svend Bjerg, Palle H. Steffensen
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

99,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Kravet om aktuel politisk handling, orienteret ud fra Jesu etik, det er, hvad Svend Bjerg og Palle H. Steffensen skriver om i deres 16 eksemplariske politiske prædikener, afbrudt nu og da af skæve citater.
Her åbnes døren for at tale om os som sociale mordere, om vor strukturelle næste, om værdiløse værdier og om politisk moral som det, vi har held med at slippe godt fra, uopdaget og skrupelløst. Prædikerne lancerer en bidende kritik af liberalismen, bekymringsideologien og alle vore iøjnefaldende politiske bjælker.
Bogen giver den politiske prædiken en tiltrængt renæssance i en folkekirke, som har glemt, at samfundskritik er forudsætning for et socialt evangelium. Her plantes en vækstfremmer, en reformert inspireret etik i et luthersk miljø.
Politiske prædikener bestyrker os i tilliden til vor fælles elementære tro, for ikke at sige troen i al enfoldighed, den som vi alle deler.
Om forfatterne:
Svend Bjerg, født 1942, dr.theol. Tidligere lektor i systematisk teologi ved universiteterne i Aarhus og København, hjælpepræst, sidst ved Frederiksborg Slotskirke, Hillerød.
Palle H. Steffensen, født 1941, cand. pæd. Tidligere adjunkt på Aalborg Seminarium, studielektor på Tønder Statsseminarium, sognepræst i Godthaab sogn ved Aalborg, skoledirektør i Aabybro kommune, sognepræst i Strøby sogn, Stevns.
Svend Bjerg og Palle H. Steffensen har tidligere udgivet: Den ualvorlige præstekirke, 1995; Den magtfulde kirke, 1997; Præsten på arbejde, 2000 og Nedlæg folkekirken, 2003.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Politiske prædikener - der kunne være holdt og burde holdes

Politiske prædikener - der kunne være holdt og burde holdes