Nedsat pris! Politologi: en introduktion Forstør
Kategorier / sektioner:

Politologi: en introduktion (Bog, Hæftet)

Af: Jens Peter Frølund Thomsen

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Statskundskab
Sideantal: 331
Dato for udgivelse: 8-5-2013
Udgivelse: 2. udgave, 2013.
Nr. i serien: Bind: nr. 1,
ISBN-13: 9788741257686
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Illustrationsangivelser: ill.
Tegner: Ole Klitgaard
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 3

2 - 5 hverdage

313,20 kr

-13%

Vejl. pris: 360,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Er politikere i lommen på magtfulde organisationer? Hvilken politisk indflydelse har borgerne? Hvorfor stemmer vælgerne, som de gør? Hvad bestemmer staters udenrigspolitik? Hvad forhindrer, at stater går i krig med hinanden? Hvorfor er det vanskeligt at gennemføre velfærdsreformer
Svarene på disse evigt aktuelle spørgsmål findes i politologien, dvs. videnskaben om politik. Politologi er en alsidig disciplin, som drejer sig om eliter, borgere, statslige institutioner og international storpolitik. Politologi indgår i en række uddannelser, særligt statskundskab, men også journalistik, historie, sociologi og økonomi.
Denne bog behandler politologiens vigtigste begreber, teorier og metoder. Bogen belyser forskellige studieområder: partiernes konkurrence, vælgeradfærd, demokratisering, politisk kultur, politiske holdninger, følelser, interesseorganisationer, mediernes magt, statens rolle, EU´s indflydelse, krig og sikkerhed i den internationale politik - og meget mere. Endelig drøftes nogle af politologiens vigtigste metodiske redskaber, herunder kausallogik, komparativ metode og casestudier.
Politologi - en introduktion viser, at videnskaben om politik går bagom nyhederne og tilbyder teorier og metoder, der er uundværlige for dem, der ønsker at forstå mere end den politiske overflade. Det er en pædagogisk præsentation af politologiens spændende univers med særlig vægt på afklaring af begreber og teorier ved hjælp af aktuelle eksempler.
Bogen er skrevet til studerende på både samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser. Jens Peter Frølund Thomsen er lektor i komparativ politik ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Politologi: en introduktion

Politologi: en introduktion