Nedsat pris! Pompejanske rumudsmykninger i 1800-tallets Danmark bind 1-3 Forstør
Kategorier / sektioner:

Pompejanske rumudsmykninger i 1800-tallets Danmark bind 1-3 (Bog, Flerbindsværk)

Forlag: Rhodos
Format: Flerbindsværk
Sprog: Dansk
Sideantal: 1092
Dato for udgivelse: 20-1-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
ISBN-13: 9788772459837
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

På eget lager, 1 - 2 hverdage

🛈

520,25 kr

-13%

Vejl. pris: 598,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogens tre bind gennemgår omfanget af pompejansk udsmykkede interiører i private boliger og offentlige bygninger i Danmark i perioden fra 1830 til ca. 1890.
De tre bind indeholder sammenlagt mere end 900 illustrationer, heraf langt de fleste i farver. Her præsenteres kunstnernes farvelagte dekorationsudkast, fremragende eksempler på periodens billedkunst, ældre fotografier af nu forsvundne ejendomme og dekorationer, samt fotografen Ole Akhøjs mange pragtfulde nyoptagelser af de bevarede udsmykninger fra perioden.
Denne dekorationshistoriens storhedstid udfolder sig på baggrund af danske kunstneres og arkitekters studierejser til Italien, hvor de hentede ny inspiration ved udgravningsstederne i Napolibugtens forsvundne antikke byer og det kejserlige paladsbyggeri. Samtidigt vågnede de liberale og senere de nationalliberale frihedsbevægelser i Danmark, som afsluttede det enevældige kongedømme og skabte et konstitutionelt kongedømme, et folkeligt demokrati og en frihedsforsvarende grundlov. Disse to væsentlige hovedstrømninger i perioden - populært kaldet den danske guldalder - forenes i en kunstart, som beriger privatboligen med dekorationer og kunst, og opløfter de offentlige institutioner rundt om i landet med den ´antikke´ ånd.
Alle tre bind introducerer hvert årti med en Danmarkshistorisk ramme, hvori også kunstnernes egen rolle beskrives, ligesom deres kamp for liberale reformer på Kunstakademiet og for oprettelsen af en skole for dekorationskunsten.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Pompejanske rumudsmykninger i 1800-tallets Danmark bind 1-3

Pompejanske rumudsmykninger i 1800-tallets Danmark bind 1-3