Nedsat pris! Postordrecowboys og andre fortællinger om danskernes møde med Amerika: og andre fortællinger om danskernes møde med Amerika
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Postordrecowboys og andre fortællinger om danskernes møde med Amerika: og andre fortællinger om danskernes møde med Amerika (Bog, Dansk)

Af: Nils Arne Sørensen

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740830675
Udgave: 1. (27-10-2017)
Oplag: 1. (27-10-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Serie: University of Southern Denmark studies in history and social sciences
Sideantal: 272
Fagredaktør: Nils Arne Sørensen

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

”Skade at Amerika ligge skal så langt herfra”, skrev H.C. Andersen i 1836. Men Amerika kom allerede i Andersens egen levetid tættere på takket være dampskibe og telegraf. Fra 1860’erne udvandrede danskere i tusindtal til USA, men bevægelsen gik også den anden vej: Flere og flere amerikanske ting og tanker begyndte at påvirke danskernes tilværelse, og det er fortsat lige siden.


Postordrecowboys handler om en lang række af disse møder mellem danskerne og Amerika. Møderne udsprang af fascination – somme tider næsten forelskelse – men også af frygt for den amerikanske påvirkning. Kronologisk er rammen tiden fra ca. 1880, men de fleste bidrag omhandler den midterste del af 1900-tallet, hvor USA var blevet global supermagt og Danmarks beskyttende allierede. Politik fylder en del i fortællingerne, men hverdagsliv, kultur og økonomi dominerer.


Her er ministre og en præsidentfrue, men også amerikanerpiger, billedblade, bykonger, Coca-Cola, cowboybukser, driftige iværksættere, drømmekøkkener, filmfolk, forfatterspirer, journalister, mænd der hader tegneserier, reklamer, rock’n’roll, rødstrømper, supermarkeder og swing-musik. H.C. Andersen dukker selvfølgelig også op undervejs.


Anmeldelser (0)