Poul la Cour og vindmøllerne Forstør
Kategorier / sektioner:

Poul la Cour og vindmøllerne (Bog, Hæftet)

Af: Povl-Otto Nissen

Forlag: Polyteknisk Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Idéernes bagmænd.
Sideantal: 95
Dato for udgivelse: 15-10-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
Udgiver: Polyteknisk Forlag
ISBN-13: 9788750209515
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

129,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Danmark bygger og eksporterer vindmøller til stort set hele verden, og Danmark regnes for at være verdens førende nation i vindmølleproduktion.
Den første danske el-producerende vindmølle stod færdig i maj 1891. Ophavsmanden var Poul la Cour, meteorolog, højskolelærer og opfinder.
I bogen følger vi Poul la Cour fra hans barndom og skolegang, videre i hans meteorologiske virke - som afføder telegrafiske opfindelser til brug for hurtigere formidling af vejrdata - og vi følger udviklingen af hans store mølleprojekt.
Mølleprojektet strakte sig over mange år, og omfattede opfindelse af den såkaldte kratostat, arbejde med lagring af energi, brug af knaldluft samt megen forskning i aerodynamik omkring vindmøllevinger.
Det krævede en idérig og vedholdende mand, som Poul la Cour, at gennemføre mølleprojektet trods personlige sorger, patent- og rettighedsstridigheder og de tvivl og vanskeligheder, der altid følger med nye opfindelser.

Povl-Otto Nissen
er uddannet cand.pæd. i fysik, tidligere højskoleforstander og seminarielektor. Som formand for foreningen ´Poul la Cour Museets Venner´ medvirker han nu ved opbygningen af museet for Poul la Cour i Askov. Er også forfatter af undervisningslitteratur til natur/teknik og fysik.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Poul la Cour og vindmøllerne

Poul la Cour og vindmøllerne