Nedsat pris! Pragmatisk sociologi: en tekstsamling Forstør
Kategorier / sektioner:

Pragmatisk sociologi: en tekstsamling (Bog, Hæftet)

Af: Luc Boltanski

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: En tekstsamling
Sideantal: 300
Dato for udgivelse: 16-5-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Oversætter: Peer F. Bundgaard
Redaktion: Lars Held, medredaktør: Lars Theil Münster
ISBN-13: 9788741254012
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Peter Stoltze - stoltzedesign
Tegner: Ole Klitgaard
Originaltitel: Le nouvel éspirt du capitalisme etc.
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Flere sprog
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

269,70 kr

-13%

Vejl. pris: 310,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Luc Boltanski (f. 1940) er fransk sociolog og en af den moderne samfundsvidenskabs mest prominente skikkelser. Boltanski begyndte sin karriere som elev af Pierre Bourdieu, men har siden distanceret sig fra sin læremesters billede af samfundet, hvor mennesker passivt og forblændede lader sig styre af skjulte magtstrukturer, som kun den klarsynede sociolog er i stand til at afdække.
I opposition til Bourdieu har Boltanski insisteret på almindelige menneskers dømmekraft og deres even til - ligesom samfundsforskere - at forholde sig kritisk og reflekteret til den sociale verden. En evne, siger Boltanski, som ikke mindst kan observeres i den enorme mængde store og små konflikter, der gennemsyrer samfundet og skaber en konstant dynamik i dets sociale og økonomiske institutioner. Boltanski har gjort dette fokus på almindelige menneskers moralske og kritiske kapaciteter til grundstenen for et nyt, vidtfavnende sociologisk paradigme, som i de seneste år har vundet større og større udbredelse inden for alle grene af samfundsvidenskaben. Paradigmet er blevet døbt ´pragmatisk sociologi´. 
Denne tekstsamling er den første bog på dansk af Boltanski og giver et bredt indblik i hans mangesidede forfatterskab. Bogen rummer artikler om bl.a. hverdagslivets kritikker og retfærdiggørelser, om kærligheden grammatik, om medlidenhedes krise i massemediernes tidsalder samt om netværkskapitalismens fremkomst og kapitalismekritikkens betydning herfor. Luc Boltanski er professor ved École des hautes études en sciences sociales i Paris.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Pragmatisk sociologi: en tekstsamling

Pragmatisk sociologi: en tekstsamling