Praksisforankring af pædagogiske uddannelser
Kategorier / sektioner:

Praksisforankring af pædagogiske uddannelser (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Hans Månsson

Forlag: Dafolo
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771607994
Udgave: 1. (18-02-2019)
Oplag: 1. (18-02-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Paperback
Sideantal: 164
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

At uddanne sig vil sige at tilegne sig viden. Denne viden skal samtidig kunne omsættes til professionel handling i praksis. I pædagogiske professionsuddannelser er praksisforankring derfor en afgørende vigtig dimension.
I denne bog præsenteres ION-modellen som et bud på, hvordan en uddannelses formelle vidensgrundlag kan sættes i dynamisk samspil med konkret pædagogisk praksis ude på et praktiksted. Aktionslæring udgør den overordnede ramme og nytænkes gennem modellen som didaktisk ramme for koblingen mellem teori og praksis i pædagog-, lærer- og pædagogisk diplomuddannelse. ION-modellens syv faser udfoldes med konkrete eksempler på aktionslæringsforløb fra de pædagogiske uddannelser. Det understreges samtidig, at det er en dynamisk model, som kan fungere som et kompas for de studerende i mødet med den komplekse pædagogiske virkelighed.
Hensigten er, at den studerende undervejs i uddannelsesforløbet tilegner sig bæredygtig læring, en sammenhængende professionsforståelse og en stærk professionsidentitet.
Praksisforankring af pædagogiske uddannelser henvender sig til studerende, undervisere og vejledere på de pædagogiske professionsuddannelser, det vil sige pædagoguddannelsen, læreruddannelsen og pædagogiske diplomuddannelser.
Samtidig er bogen relevant for de pædagogiske praksissteder, der fungerer som praktiksted og/eller som lokation for et aktionslæringsforløb i samarbejde med en gruppe studerende.
Bogen er skrevet af Hans Månsson, der er lektor på Professionshøjskolen Absalon samt medstifter og partner i Center for Social Bæredygtighed.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Praksisforankring af pædagogiske uddannelser

Praksisforankring af pædagogiske uddannelser