Nedsat pris! Praktisk guide til medicinsk cannabis
Kategorier / sektioner:

Praktisk guide til medicinsk cannabis (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Andreas og Julie van Eyck

Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772181288
Udgave: 1. (14-12-2018)
Oplag: 1. (14-12-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 138
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Cannabis-industrien er inde i en vældig vækst – også i Danmark – hvor der løbende udvikles nye medicinske THC- og CBD-produkter. Det er aktuelt i en stresset og præstationspræget tidsalder, hvor mange oplever et stort pres. Her kan mikrodoseret medicinsk cannabis hjælpe til en nødvendig afbalancering – både på det fysiske, det følelsesmæssigt og mentale plan.   

Denne praktiske håndbog anskuer fænomenet fra den almindelige brugers synsvinkel. Hvad er cannabis egentlig? Hvorfor virker det både smertestillende, muskelafspændende og kreativt motiverende? Hvad ved vi egentlig om plantens aktivstoffer? Og hvordan doserer og indtager man stoffet på en sikker måde?   

I bogens anden halvdel demonstreres det tydeligt, at det kølige nordiske klimaforhold ikke er en forhindring for at kunne dyrke førsteklasses medicinsk cannabis. De senere år er der udviklet nye små sorter, som enhver kan dyrke i haven eller på en altan, og som har samme medicinske egenskaber som det, lægerne kan udskrive på recept. Sidst i bogen demonstreres mikrodoseringen – via rygning, vaping (damp) og med cannabiskager.     


Uddrag af bogen 

Cannabis har både et medicinsk og et stort rekreativt potentiale. Er du voksen og nogenlunde myndig fx i forhold til alkohol, så vil cannabis i mange tilfælde kunne berige både humør, følelsesmæssig balance, kreativitet og den generelle livskvalitet. Men har du smerter, søvnproblemer eller lider af humørsvingninger, så har cannabis også rigtig gode medicinske egenskaber. Det benyttes fx til patienter med posttraumatisk stress (PTSD), der får en bedre søvn uden tilbagevendende mareridt. På den konto blev der i 2018 behandlet 40.000 krigsveteraner i USA med medicinsk cannabis. Det bruges også mod epilepsi, hvor det ikke mindst er meget effektivt i behandlingen af børn. Til indslumring kan spiselige cannabisprodukter i mange tilfælde erstatte den sovemedicin og de antidepressiver, som 6-8 procent af danskerne jævnligt tager benzodiazepiner (som librium, valium mfl.) mod – stoffer med massive bivirkninger. Her er cannabis et seriøst alternativ.         


Om forfatterne

Cannabis er fortsat et kontroversielt emne i Danmark, hvor kun læger kan ordinere stoffet. I andre europæiske lande som Portugal, Spanien, Schweiz og Holland er den rekreative brug af cannabis også legaliseret, og mange afventer da også en tilsvarende legalisering herhjemme. Ægteparret van Eyck har gennem en årrække arbejdet med cannabis i Danmark og i Holland. I bogen opfordrer de naturligvis til, at man respekterer gældende lovgivning. Men, som de skriver, det er lovligt at forberede sig på en eventuelt kommende legalisering. Julie og Andreas van Eyck ser cannabis som et relativt uskyldigt stof med rigtig mange positive egenskaber - for voksne og myndige personer. De fraråder på det kraftigste, at unge under 25 år eksperimenterer med cannabis. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Praktisk guide til medicinsk cannabis

Praktisk guide til medicinsk cannabis