Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Profession: Filippiner: Kvinder på arbejde i Danmark gennem fire årtier (Bog, Hæftet)

Af: Nina Trige Andersen

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 274
Dato for udgivelse: 20-3-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788779735330
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

205,40 kr

-22.5%

Vejl. pris: 265,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I 1973 blev en større gruppe kvinder fra Filippinerne rekrutteret af en dansk hotelkæde til etårige kontrakter som stuepiger i København. Knap 40 år senere er mange af dem stadig i Danmark, hvor de nu er på vej på pension. I denne nye bog ser fire af kvinderne tilbage på deres liv - på rejsen fra Syd til Nord og fra gæstearbejder til dansk statsborger. Gennem de fire portrætter sættes ansigter på fænomener som arbejdsmigration og global ulighed, og aktuelle debatter om f.eks. au pairs sættes i historisk perspektiv.
Samtidig udfolder bogen et blik på den danske velfærdsstats udvikling over de sidste 40 år. Der er tale om stærke og meget forskellige kvinder, som alle kom fra fattige landsbyer i Den Tredje Verden og landede midt i et København, hvor folk stadig synes, at migranter var eksotiske. De kendte ikke hinanden før de blev rekrutteret af den danske hotelkæde, men deres fremtid blev for altid knyttet sammen - til trods for, at deres liv i Danmark formede sig radikalt forskelligt, både arbejdsmæssigt og privat.  De ankom lige inden indvandrerstoppet, men det lykkedes dem at forlænge deres arbejdstilladelse. Nogle fortsatte som au pairs og piger i huset, andre fik endnu et hoteljob eller blev gift med danske mænd. Alle blev de del af den danske arbejdsstyrke - som pædagogmedhjælpere, kantinearbejdere, revisorer, fabriksarbejdere. 
Nina Trige Andersen, f. 1982, er journalist ved Information og uddannet cand. mag i Historie og Journalistik, og skriver desuden for en række blade og magasiner i Danmark og udlandet, bl.a. Le Monde diplomatique.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Profession: Filippiner: Kvinder på arbejde i Danmark gennem fire årtier

Profession: Filippiner: Kvinder på arbejde i Danmark gennem fire årtier