Nedsat pris! Psykodynamisk organisationspsykologi - På arbejde under overfladen (Bind 1) Forstør
Kategorier / sektioner:

Psykodynamisk organisationspsykologi - På arbejde under overfladen (Bind 1) (Bog, Hæftet)

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 365
Dato for udgivelse: 25-6-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
Nr. i serien: Bind: Bind 1,
Redaktion: Torben Heinskou, Steen Visholm
ISBN-13: 9788741224497
Produkt type: Bog
Bidragyder: Kirsti Andersson, Ulla Charlotte Beck, Henning Green, Annemette Hasselager, Torben Heinskou, Poula Jakobsen, Bent Aage Jørgensen, Hanne Larsson, Randi Luggin, Klaus Stagis, Steen Visholm
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Marlene Hald
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 7

2 - 5 hverdage

356,70 kr

-13%

Vejl. pris: 410,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Organisationerne er under forandring. De formelle, rollebaserede og hierarkiske relationer i de traditionelle organisationer er under afvikling.
I en moderne organisationskultur, hvor samarbejdsrelationer er personliggjorte, fleksible og netværksbaserede, eksponeres og investeres den enkelte medarbejders personlighed og følelser i langt højere grad end tidligere. Når organisationer er under pres, pibler forsvarsmekanismerne frem i arbejdet, og hvis de ubevidste processer ikke undersøges, vil de ofte vise sig destruktive.
Psykodynamisk organisationspsykologi introducerer med afsæt i en dansk virkelighed et sæt af begreber og teorier, der beskriver de ubevidste psykologiske og gruppedynamiske processer, der udspiller sig under overfladen i organisationer. Målet er at ledere, mellemledere, konsulenter og andre nøglepersoner i virksomheder, private som offentlige, får redskaberne til at forstå de vanskelige processer og arbejde under overfladen.
Bogens teoretiske grundlag er dels The Tavistock Institute of Human Relations´ sammentænkning af psykoanalysen og den åbne systemteori, dels gruppeanalyse og den systemiske tradition.
I bogens første del udfoldes det teoretiske grundlag for den psykodynamisk organisations-psykologi. De bevidste og ubevidste forestillinger, der er associeret til arbejdslivet og disses organisationer præsenteres.
I anden del redegøres for to organisationspsykologiske organisationer; dels tavistockkonferencen, dels den organisationspsykologiske uddannelse OPU i København.
I bogens tredje del beskrives en række erfaringer og anvendelsesområder, der demonstrerer, hvordan den psykodynamiske organisationspsykologi kan gennemføres i praksis.
Til sidst introduceres kompleksitets- og kaosteori i relation til den psykodynamiske organisationsforståelse, delvis som en udfordring af traditionelle opfattelser af organisationer. - Redaktørerne og bogens forfattere er psykologer, læger eller samfundsfagligt uddannede, og arbejder alle med organisatoriske problemstillinger som ledere, konsulenter og undervisere i organisations-psykologi.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Psykodynamisk organisationspsykologi - På arbejde under overfladen (Bind 1)

Psykodynamisk organisationspsykologi - På arbejde under overfladen (Bind 1)