Psykoterapi og eksistentiel fænomenologi: og eksistentiel fænomenologi
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Psykoterapi og eksistentiel fænomenologi: og eksistentiel fænomenologi (Bog, Paperback, Dansk)

Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771124019
Udgave: 1. (18-02-2016)
Oplag: 1. (18-02-2016)
Første udgivelsesår: 2015
Serie: Skriftserie om eksistentiel fænomenologi
Indbinding: Paperback
Sideantal: 394
Fagredaktør: Anders Dræby Sørensen, Kurt Dauer Keller
Originalsprog: Dansk

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Hvordan ser eksistentiel terapi ud i dag, og hvor er den på vej hen? Hvordan bidrager det eksistentielfænomenologiske perspektiv til at belyse andre aktuelle tilgange såvel som væsentlige, tværgående aspekter i psykoterapien? Antologien her er både en introduktion til det 21. århundredes eksistentielfænomenologiske psykoterapi og en diskussion af denne.
Med sit fokus på det enkelte menneskes erfaring af eksistensen har det eksistentielfænomenologiske perspektiv en særlig samtidsrelevans. Menneskets aktuelle vilkår præges af konkurrencesamfundets prioritering af økonomiske og tekniske hensyn frem for humanisme og sociale relationer. Kynisme, rodløshed og fremmedgørelse hæmmer den eksistentielle erfaring af mening og retning i tilværelsen. Dermed skabes stress, angst og depression, og omfanget af psykiske lidelser stiger.
Bogen giver et fugleperspektiv på den eksistentielfænomenologiske psykoterapi og dens teoretiske grundlag. Der præsenteres eksempler på, hvordan tilgangen gør sig gældende i psykoterapeutisk praksis. Centrale problematikker som selvoverskridelse, autenticitet og livsduelighed diskuteres indgående. Relationer til psykoanalysen, Kierkegaard og kognitiv terapi tages op med fokus på begreber som socialitet, mentalisering, et bedre liv, angst, kognition og læring. Antologien afsluttes med en omfattende vejledning til litteratur om eksistentielfænomenologisk psykoterapi og tilgrænsende emner.

Anmeldelser (0)