Nedsat pris! Råd og refleksioner
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Råd og refleksioner (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Francesco Guicciardini

Forlag: Helikon
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788791817090
Udgave: 1. (08-05-2018)
Oplag: 1. (08-05-2018)
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 112
Originaltitel: Ricordi
Forord af': Fritz Wolder
Kommenteret af: Fritz Wolder
Oversætter: Fritz Wolder
Originalsprog: Italiensk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Francesco Guicciardini (1483-1540) var en italiensk statsmand, historiker og politisk teoretiker, der var personlig ven med Niccolò Machiavelli. I 1500-tallets krigshærgede Italien indtog han høje poster i Kirkestaten, hvor han demonstrerede sine rige politiske og diplomatiske evner. Som historiker og forfatter er han bedst kendt for sit monumentale værk Storia d’Italia, men essensen af ”mennesket Guicciardini” finder vi i den langt mindre omfangsrige aforismesamling, Råd og refleksioner (Ricordi), som kun kan sammenlignes med Machiavellis Fyrsten.   


I Guicciardinis som i Machiavellis verden er politik = magtkamp, og i denne kamp spiller etik, moral, sandhed o. lign. enten en instrumentel rolle eller slet ingen. Det er ikke et teoretisk standpunkt, men en daglig erfaring (dengang og nu). Guicciardini forstår derfor al politisk og social handling som baseret på egeninteressen (el particulare). Men hvor Machiavelli begrænser sig til fyrstens eller magthaverens virkefelt, inddrager Guicciardini en langt bredere problemkreds, således at hvad der gælder for den politiske sfære også gøres til norm for den private.   


Råd og refleksioner er et koncentrat af et intenst og begivenhedsrigt livs tanker og erfaringer og indeholder en lang række usminkede og skarpsindige anvisninger for den praktiske livsførelse, der fungerer lige så godt i dag som for 500 år siden og stadig kan gøre os klogere på menneskelivet.   


Det er første gang, at et værk af Francesco Guicciardini foreligger på dansk.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Råd og refleksioner

Råd og refleksioner