Nedsat pris! Rådhuset i skovbrynet: Om Søllerød Rådhus tegnet af Arne Jacobsen og Flemming Lassen
Kategorier / sektioner:

Rådhuset i skovbrynet: Om Søllerød Rådhus tegnet af Arne Jacobsen og Flemming Lassen (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: René Kural

Forlag: Forlaget Rhodos
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779990203
Udgave: 1. (30-08-2018)
Oplag: 1. (30-08-2018)
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 104
Fotograf: Torben Eskerod
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

"Rådhuset i skovbrynet" er en fascinerende fortælling om Søllerød Rådhus – i dag Rudersdal Rådhus – et af de smukkeste værker af de verdenskendte arkitekter Arne Jacobsen og Flemming Lassen. 


Forfatteren René Kural, der selv er arkitekt, formidler sin store faglige ekspertise i et smukt og let læst sprog. Han beskriver, hvorfor rådhuset er så unikt og tager læseren med tilbage til diskussionerne før arkitektkonkurrencen blev udskrevet. En voldsom debat, der blev fulgt i hele landet med forundring. Hvad skete der bag de lukkede døre, inden det ikoniske forslag i 1939 kunne udpeges som vinder af arkitektkonkurrencen? Hvad skete der i de kommende år, indtil byggeriet endelig kunne indvies 16. marts 1942? Hvad de færreste ved er, at rådhuset skulle have været omgivet af bibliotek og biograf. Men hvad skete der med denne unikke funktions­sammensætning?    


Rådhuset var som arkitektur forud for sin tid, men en besynderlig skæbne har altid hvilet over det: pladsmangel. Det førte til mange excentriske løsningsforslag i årenes løb med udvidelsen fra 1965 som det første seriøse svar herpå. 


Denne monografi inddrager et særdeles omfattende arkivmateri­ale, hvoraf dele er unikke, som sjældent – eller aldrig – har været publiceret. Bogens omfattende og varierede billedside bidrager til læserens forståelse af de særlige kvaliteter, som både rådhus og interiør besidder. "Rådhuset i skovbrynet"  henvender sig både til fagfolk og den interesserede læser.


English edition available: 'The Town Hall at the Edge of the Forest. Designed by Arne Jacobsen and Flemming Lassen'. (Translated by Kenja Henriksen)


Om bogens forfatter: ph.d. René Kural er lektor ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering og leder af Activity and health-enhancing Physical Environments Network (APEN) samt selvstændig praktiserende arkitekt med René Kural Tegnestue. Han har tidligere skrevet bogen ”Out!” - om Dansk Tennis Club og tennisspilleren Leif Rovsing og var medforfatter til bogen ”Playable”, begge udgivet af Forlaget Rhodos.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Rådhuset i skovbrynet: Om Søllerød Rådhus tegnet af Arne Jacobsen og Flemming Lassen

Rådhuset i skovbrynet: Om Søllerød Rådhus tegnet af Arne Jacobsen og Flemming Lassen