Nedsat pris! Radetzkymarch
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Radetzkymarch (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Joseph Roth

Forlag: Rosinante
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788763815215
Udgave: 3. (13-09-2011)
Oplag: 1. (13-09-2011)
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 336
Originaltitel: Radetzkymarch
Omslagsgrafiker: Camilla Jørgensen
Oversætter: Soffy Topsø
Originalsprog: Tysk
Formater / udgaver
261,00 kr
191,20 kr
111,10 kr
61,30 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Radetzkymarch er fortællekunst af fineste karat. Med lidenskab, indsigt og medfølelse levendegør Joseph Roth det østrig-ungarske kejserdømmes sidste dage. Med Radetzkysmarchens fejende trommehvirvler begynder og slutter denne stort anlagte roman om den slovenske familie Trottas liv gennem tre generationer – fra  midten af det 19. århundrede til første verdenskrig.

Under slaget ved Solferino i 1859 redder den unge løjtnant Josef Trotta kejser Franz Josefs liv. Josef adles, og familien rykkes ud af de vante rammer. Josef, der nu er friherre Trotta von Sipolje, træder i protest ud af hæren og tvinger sin søn Franz von Trotta til at blive jurist.

Men skæbnefællesskabet med det habsburgske dynasti er ubrydeligt, og Josefs barnebarn Carl Josef, romanens hovedperson, må mod sin vilje vælge en militær løbebane. Som kavaleriofficer lever han på gudsforladte garnisoner rundt om i det vidtstrakte rige og har kærlighedsaffærer, æreskonflikter og pengesorger, men er uden sans for godsejerfester, dueller, parader og militærmusik. Med mordet i Sarajevo i 1914 mister han den sidste rest af sin tro på den gamle orden og forlader hæren.

Radetzkymarch udkommer i Rosinantes klassikerserie med forord af Kristian Ditlev Jensen.

Pressen skriver: 

»Roth er en forfatter, der kan kombinere de store episke linjer med sansevækkende detaljeskildringer. Han kan panorere over felttog og folkemængder i farvestærke skildringer af multikulturel brogethed, han kan zoome ind på en dråbe af væske fra kejserens næse, han kan lade os føle mikroklimaskiftene på en kvindeskulder. «  – Lilian Munk Rösing, Information 

Anmeldelser (0)