Nedsat pris! Realistisk metode i psykologien - Metodens logik (Bind 1) Forstør
Kategorier / sektioner:

Realistisk metode i psykologien - Metodens logik (Bind 1) (Bog, Hardback)

Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 247
Dato for udgivelse: 31-12-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Nr. i serien: Bind: Bind 1,
Redaktion: Einar Baldvin Baldursson, Bendt Torpegård Pedersen, Michael Brandt Kristensen
ISBN-13: 9788771121131
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

286,75 kr

-7.5%

Vejl. pris: 310,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Antologiens ærinde er grundlæggende at opfordre til - samt give bud på et konceptuelt fundament for – en vurdering af den rolle forskningsmetoder spiller i udforskning af den verden, vi lever i, på de betingelser, som denne verden stiller.
Afsættet er både en kritisk stillingtagen til ren empirisme, og forsøgene på at overbelaste forskningsmetoderne med videnskabsfilosofiske forståelser. Der hvor empirismen reducerer metoden til protokol, er problemet ved de videnskabs-filosofiske forståelser, at der stilles krav til metoden, som den hverken kan eller skal løfte.
Der søges således en logik i og for metoden. En metodologi der erkender at det ofte er metoden der åbner for forståelse, hvilket indebærer et opgør med den antagelse at forudgående teori altid er præmissen for den efterfølgende forskning. Ny forskningsteknologi åbner for nye forståelsesmuligheder, og nye måder at anvende bestående teknologi på gør det også.
Projekt handler således både om at frigøre forskningsmetoder fra videnskabsfilosofien, således at den kan stå på egne ben, og som følge af det åbne for en diskussion om hvordan forskellige metoder og teknologier, enten hver for sig, eller i kombinationer åbner nye perspektiver på verden. Ifølge denne forståelse er det primære problem ved den gængse opdeling i kvantitative og kvalitative metoder, at en kunstig skelnen etableres for en praksis der aldrig kan nøjes med simple dikotomier. Alle forsøg på at klassificere forskningsmetoder og teknologier bryder sammen under pres fra metodens kreative og foranderlige virkelighed.
Det første bind, der foreligger her Metodens Logik fokuserer primært på de forståelser dette perspektiv lægger op til. I bind II Metodens Verden handler diskussionen i højere grad om de spørgsmål og udfordringer der opstår når metoden møder verden.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Realistisk metode i psykologien - Metodens logik (Bind 1)

Realistisk metode i psykologien - Metodens logik (Bind 1)