Nedsat pris! Reformationen i Europa: Martin Luther og protestantismen Forstør
Kategorier / sektioner:

Reformationen i Europa: Martin Luther og protestantismen (Bog, Hæftet)

Af: Jan Brix

Forlag: Det historiske Akademi
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Historiens verden
Sideantal: 116
Dato for udgivelse: 2-1-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
ISBN-13: 9788799485369
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

174,00 kr

-13%

Vejl. pris: 200,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Reformationen er den eneste kulturhistoriske epoke i europæisk historie, der skyldes én mands handlinger. Denne mand var en simpel tysk munk ved navn Martin Luther (1483-1546).
Martin Luther var den vigtigste person i denne kritiske bevægelse, der førte til den protestantiske reformation og et brud med den romersk- katolske kirke. Dette førte på mange måder til et afgørende brud med middelalderen og førte Europa ind i den moderne tidsalder. Efter en gennemgang af den romerskkatolske kirke i middelalderen og hvilke problemer kirken i Rom stod overfor med henblik på korrupte paver og salg af afladsbreve, giver denne bog med titlen Reformationen i Europa. Martin Luther og protestantismen en gennemgang af reformationen fra 1517 til 1555. Centralt for denne bog er Martin Luthers protestantiske reformation i Tyskland og hans teologi, men de andre protestantiske retninger spillede også en betydelig rolle. I Zürich skabte Ulrich Zwingli i 1520´erne en reformation, der adskilte sig fra Luthers i Tyskland. I det hele taget opstod der talrige reformerte retninger, heriblandt den anabaptistiske, der kulminerede med det anabaptistiske kongedømme i Münster.
En anden af reformationens hovedpersoner var franskmanden Jean Calvin, der havde en anderledes opfattelse af kristendommen end Luther, hvilket førte til, at reformationen splittede i to retninger, der sidenhen er blevet kendt som lutheranismen og calvinismen. Martin Luthers kristendom fik størst indflydelse i det nordlige Europa, mens Jean Calvins protestantisme fik størst indflydelse i Nederlandene og i Frankrig og ikke mindst Skotland. England oplevede en tilsvarende reformation, der dog adskilte sig markant fra det europæiske kontinent, da Henrik 8. brød med kirken af helt andre årsager.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Reformationen i Europa: Martin Luther og protestantismen

Reformationen i Europa: Martin Luther og protestantismen