Reformationen, Martin Luther og Katharina von Bora (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Hjørdi Winther Christensen

Forlag: Winthers Sproghus
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740926163
Udgave: 2. (04-11-2016)
Oplagsdato: 04-11-2016
Indbinding: Paperback
Sideantal: 76
Originaltitel: Reformationen, Martin Luther og Katharina von Bora
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
174,70 kr
90,30 kr
90,30 kr

Status : Print on Demand - Forvent op til 20 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den 31. oktober 2017 er det 500 år siden, at munken Martin Luther, Allehelgensaften, slog 95 teser op på slotsdøren i Wittenberg. Med disse teser ville Luther fremkalde en teologisk debat. Han ønskede en debat om afladshandlen, som han mente blev misbrugt, uden pavens viden og vilje.
Luther ville reformere kirken, hver gang han ville ændre noget, skrev han en afhandling eller et skrift, der redegjorde for hans tanker. Hans skrift om "Den kristne frihed", var den første fremstilling af en ny forståelse af evangeliet. Da Luthers skrifter, om et anderledes frigørende evangelium blev kendt i klostrene, opstod der tvivl om den kendte fortolkning af bibelen. Munke og nonner flygtede fra klostrene.
Luther hjalp 12 nonner fra Zisterzienserinnenklosteret Marienthron i Nimschen med at flygte til Wittenberg, han hjalp dem til ægteskab eller anden forsørgelse. Den sidste nonne, den stolte adelige Katharina ville ikke giftes med hvem som helst, men takkede ja til Luther, selv om han fortalte hende, at han som fredløs, var et dårligt liv.
Bogen henvender sig til folkeskolens overbygning, studerende og til alle med historisk interesse for REFORMATIONEN og dens betydning samt ikke mindst for Martin Luther og Katharina von Bora

Anmeldelser (0)