Reformationens førstedame Katharina von Bora Forstør
Kategorier / sektioner:

Reformationens førstedame Katharina von Bora (Bog, Paperback)

Af: Hjørdi Winther Christensen

Forlag: Winthers Sproghus
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 100
Dato for udgivelse: 15-12-2017
Udgivelse: 2. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788740950175
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1

Forlaget skriver: Print On Demand - forvent længere leveringstid

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

166,50 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Katharina von Bora bliver født på et gods i Lippendorf i Saksen og kommer i klosterskole i Breha som 5 årig. Ligesom mange af den saksiske adels døtre skal hun uddannes som det sømmer sig for en lille adelig pige. Men familiens økonomi er stram og Katharina fortsætter sin uddannelse til nonne i klosteret Marienthron, her bliver hun som16 årig indviet til nonne og giver sit klosterløfte til Gud, den hellige brudgom.
Da munken, Martin Luthers tanker bliver kendt i klosteret beslutter hun sig for at flygte til Wittenberg. Katharina gifter sig med Martin Luther på trods af, at han er dømt som kætter. Katharina skal nok få styr på både Luther og den nye bibel.
Katharinas stilling er udsædvanlig i 1500-tallet, hun sidder ved middagsbordet som den eneste kvinde, sammen med sin mand og de lærde. Hun kan skrive og tale latin, hun styrer sit hjem som et gæstgiveri, hvor det er en ære at bo og spise. Når Luther er på rejse organiserer Katharina indkøb af jord og gårde, hun ombygger deres hjem "Det sorte Kloster" til en borgerlig bolig med badeværelse i kælderen og varmestue i "Tårnet".
Martin Luther er begravet i Wittenberg Slotskirke og hans hustru i bykirken St. Marien i Torgau, men hvorfor i Torgau? Læs mere om Katharina von Bora inde i bogen.
Bogen henvender sig til folkeskolens overbygning, studerende og til alle med historisk interesse for REFORMATIONENS FØRSTEDAME, Katharina von Bora Luther og hendes betydning for reformationen og for Martin Luther

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Reformationens førstedame Katharina von Bora

Reformationens førstedame Katharina von Bora