Nedsat pris! Religion, eksistens og sygepleje: Lærebog for sygeplejestuderende Forstør
Kategorier / sektioner:

Religion, eksistens og sygepleje: Lærebog for sygeplejestuderende (Bog, Indbundet)

Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Serietitel: Lærebog for sygeplejestuderende
Sideantal: 288
Dato for udgivelse: 30-1-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2002.
Medforfattere: Christian Juul Busch, Tim Jensen, Marie Oved
ISBN-13: 9788717071346
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Ophavsangivelse: Christian Juul Busch, Tim Jensen, Marie Oved
Tegner: Birgitte Lerche
År for denne udgave: 2002
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

348,00 kr

-13%

Vejl. pris: 400,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I den nye bekendtgørelse om sygeplejerskeuddannelsen står der bl.a., at "sygeplejefaget skal udvikle de studerendes forståelse af menneskers forskellige værdier, opfattelser og reaktioner i forbindelse med sundhed, sygdom og sygepleje som grundlag for udførelse af professionel omsorg med udgangspunkt i patientens opfattelse af sin livssituation." Endvidere anføres det, at der inden for det humanistiske fagområde skal undervises i faget religion. Denne bog er udformet, så den lever op til disse bestemmelser.
Bogen afspejler, at et stort flertal af befolkningen fortsat er præget af den kristne kulturarv, men den tager samtidig højde for, at samfundet er blevet mere pluralistisk også på det religiøse område, et forhold, der har betydning også for sygeplejens teori og praksis.
Bogen indledes med en sygeplejefaglig del, hvor sygeplejens åndelige og religiøse dimension analyseres og diskuteres. Endvidere indeholder denne del konkrete anvisninger til sygeplejerskens medvirken i forbindelse med handlinger og ritualer af kristen observans.
Bogens andet hovedafsnit handler om "samtalen" set i relation til de store eksistenskritiske situationer, som ethvert menneske kan opleve i forbindelse med alvorlig sygdom og måske nært forestående død.
Bogens tredje del handler om de "store verdensreligioner". Denne del afspejler i højere grad end de to foregående den voksende religiøse pluralisme og det forhold, at en del patienter har tilknytning til religiøse traditioner, der sætter en anden ramme for deres selvforståelse, deres møde med det danske sundhedsvæsen og deres opfattelse af de emner, der behandles i bogens første afsnit.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Religion, eksistens og sygepleje: Lærebog for sygeplejestuderende

Religion, eksistens og sygepleje: Lærebog for sygeplejestuderende