Religionshistoriske tekster på latin: Tekster, oversættelser og gloser (Bog, Paperback, Dansk)

Forfattere: Jens Peter Jensen, Jens Peter Jensen

Forlag: Books on demand
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771887013
Udgave: 1. (26-08-2019)
Oplag: 2. (27-08-2019)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Paperback
Sideantal: 252
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
119,00 kr
98,90 kr

Status : Ikke på lager lige nu. Leveringstid 8-10 dage efter bestilling.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Forfatteren, lektor emer. i tysk, dansk, latin og oldtidskundskab, har samlet en række tekster, der viser forskellige religionshistoriske udviklingslinjer i Romerriget og middelalderens tysk-romerske kejserrige. Samlingen af tekster er målrettet og henvender sig primært til studerende i faget religionshistorie med fokus på latinske tekster; den er kronologisk ordnet og omfatter tekster fra 218 f. Kr. til 1487 e. Kr. Det gennemgående didaktiske motiv er teksternes religiøse indhold med henblik på kult, varselstagning, kampen for og imod kristendommen samt udbredelsen af denne i middelalderens litteratur. Tekstsamlingen rundes af med Thomas Aquinas’ gudsbevis og Heksehammerens ensidige fordømmelse af kvinder, der stemples som hekse.
Selv om tekstuddragene selvfølgelig kun udgør en minimal brøkdel af det enkelte forfatterskab, formår de alligevel at give et indblik i forfatterens måde at skrive og tænke på.
Derudover har forfatteren gloseret teksterne så tæt, at læseren efterhånden og gennem stadig gentagelse får opbygget et ordforråd på latin.
Forfatteren har forsøgt at oversætte til et moderne dansk uden for store stilistiske spring og altid med fokus på, at læseren i så høj grad som muligt kan følge den latinske originaltekst.
Da fag som religionshistorie, antropologi, filosofi og oldtidskundskab tiltrækker flere og flere studerende i disse år og interessen i offentligheden netop fokuserer på en dialog om religiøse værdier over for sekulariseringstendenser i verden af i dag, udgør denne tekstsamling et aktuelt indslag i den moderne debat.

Anmeldelser (0)