Nedsat pris! Rentekapitalismen: økonomisk teori og global virkelighed Forstør
Kategorier / sektioner:

Rentekapitalismen: økonomisk teori og global virkelighed (Bog, Paperback)

Af: Karen Helveg Petersen

Forlag: Frydenlund
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 451
Dato for udgivelse: 31-5-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788771187465
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

260,15 kr

-13%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Økonomer forstår alt - undtagen kapitalismen. Sådan lyder det fra cand.polit. Karen Helveg Petersen.
I ´Rentekapitalismen´ undersøger hun, hvad der driver det kapitalistiske verdenssystem fremad, de politiske institutioners rolle i processen og om globaliseringen er ved at være nået en grænse i vækstens og profitjagtens navn.
Den kapitalistiske økonomi har muliggjort frihed fra tvang og materiel nød, men bliver ved med at trampe naturgrundlaget og autonome sociale strukturer under fode og skabe nye former for fattigdom og elendighed.
Helveg Petersen ser på den moderne, globale kapitalisme, og hun giver et indblik i den moderne imperialistiske situation: Råvarer hentes i Det Globale Syd, industriproduktionen er flyttet til Øst- og Sydasien, og de vestlige konsumsamfund bæres oppe af stadig mere hektiske finansmarkeder.
Med udgangspunkt i klassisk-marxistiske grundbegreber analyserer Karen Helveg-Petersen de modsætninger og kriser, der driver det kapitalistiske verdenssystem fremad, og de politiske institutioners rolle i processen.Karl Marx´ og John Maynard Keynes´ teorier kombineres med neoklassisk teori og stilles kritisk op mod hinanden. Og forfatteren dykker ned i, hvordan de økonomiske hovedskoler begriber den virkelighed, de er sat i verden for at forklare og forudsige.
Første del gennemgår konkrete udviklingstendenser i verden - ikke kun i Vesten. Anden del behandler grundbegreber i økonomisk teori, vare, værdi, pris, penge og kapital i alle dens mange former. Tredje del stiller skarpt på, hvordan grundrente, prisfastsætning på jord og naturressourcer kan forstås i sammenhæng ud fra arbejdsværditeorien. Fjerde og sidste del diskuterer krisen i 2007-2008 som et finansielt udtryk for underliggende dårligdomme, modsætninger i ´realøkonomien´ samt den nye imperialisme, hvor Vesten dominerer verdens produktion og råstofudvinding og skaber marginalisering og arbejdsløshed.
Bogen giver en troværdig forbindelse mellem teori og virkelighed. Målet er - forhåbentlig - at bibringe læseren en bedre forståelse af det kapitalistiske samfund.
Karen Helveg Petersen er ph.d. i økonomi fra State University of New York og har haft talrige konsulentopgaver i energi og offentlige finanser i ikke mindst Afrika. Hun har tidligere undervist på RUC samt været programrådgiver for FN´s Udviklingsprogram i Kenya, EU´s udviklingsprogram i Congo-Brazzaville og Den Interamerikanske Udviklingsbank.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Rentekapitalismen: økonomisk teori og global virkelighed

Rentekapitalismen: økonomisk teori og global virkelighed