Nedsat pris! Reporteren Tintins oplevelser: Ottokars scepter: fundamentalistisk retroudgave i sort-hvid Forstør
Kategorier / sektioner:

Reporteren Tintins oplevelser: Ottokars scepter: fundamentalistisk retroudgave i sort-hvid (Bog, Indbundet)

Af: Hergé

Forlag: Cobolt
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 140
Dato for udgivelse: 19-4-2018
Udgivelse: 5. udgave, 2018.
Oversætter: Niels Søndergaard
ISBN-13: 9788770857086
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Fransk
Udgave: 5
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

288,85 kr

-17%

Vejl. pris: 348,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ottokars scepter blev tegnet i sort-hvid i 1938-39 og første gang udgivet i albumform i Belgien i 1939. I 1947 ommonterede og i stort omfang nytegnede og farvelagde Hergé historien – men her er der tale om den ultimative, fundamentalistiske retroudgave i en teknisk kvalitet, der afspejler den oprindelige belgiske udgave så nøje som muligt: I sort-hvid, men med indsatte helsides farveplancher, indbundet med stofryg og lakeret forsidebillede.   
De første ni Tintinhistorier, skabt mellem 1929 og 1941, eksisterede oprindelig kun i sort-hvid. Først senere ombrød og omtegnede Hergé dem og farvelagde dem til det velkendte format med 64 sider i farvetryk – bortset fra den allerførste historie, ”Tintin i Sovjetunionen”, som han lod være, som den var. Nu fås alle ni sort-hvide versioner endelig på dansk i en delikat retroudgave.   
De sort-hvide Tintinudgaver fra 1930’erne anses af mange for at være selve grundbyggestenen for europæisk tegneseriekunst og ikke mindst det, der i dag kendes som den fransk-belgiske albumtradition, og som har fejret så store triumfer i de sidste halvtreds år i mange lande – ikke mindst Danmark.   
De fundamentalistiske udgaver i sort-hvid kaldes også for Tintin unplugged – og det er, hvad det er: den rene og vildeste tegneserieenergi, der trods næsten hundrede år på bagen fortsat i dag kan læses med stort udbytte. Den rå Hergé uden filter, begyndelsen på alting, så at sige. Grundlaget for Hergés livsværk, der blev en form for krønike om det tyvende århundrede, et katalog over samtidens kulturer, og på mange måder en spejling af Hergés eget liv gennem tre fjerdedele af hans århundrede.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Reporteren Tintins oplevelser: Ottokars scepter: fundamentalistisk retroudgave i sort-hvid

Reporteren Tintins oplevelser: Ottokars scepter: fundamentalistisk retroudgave i sort-hvid