Requiem for Teresa Forstør
Kategorier / sektioner:

Requiem for Teresa (Bog)

Af: Elsebeth Tranberg

Forlag: Gallo
Sprog: Dansk
Sideantal: 129
Dato for udgivelse: 1-1-1997
Udgivelse: 1997.
ISBN-13: 9788790264260
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 1997
Første udgivelsesår: 1997
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes

3 - 8 hverdage

70,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Med romanen 'Requiem for Teresa' har Elsebeth Tranberg leveret en velskrevet og forrygende skildring af kvindelivet i det bedre borgerskab under Francos styre. Det er en gribende og yderst interessant beretning om kvindernes undertrykkelse i et stærkt mandsdomineret og katolsk samfund.
Romanen handler om tre vidt forskellige kvinder spærret inde i en lejlighed i Madrid under et Spanien i opbrud. Overklassekvinden Mercedes, der er fanget i et ægteskab, Teresa, der er kokkepige og analfabet, og Sonja, der er dansker og kommer nederst i hierakiet, fordi hun er udlænding. Hun får et kulturchock og ser et ganske andet Spanien end det charterturisterne oplever.
Vi følger de to tjenmestepiger, den danske Sonja og den spanske Teresa mens de arbejder for familien Loinaga (husets herre Fernandez Lopez arbejder for det hemmelige politi). Sonja og Teresa er piger med vidt forskellige baggrunde og handlemuligheder i forhold til den magt de er underlagt. Der lægges særlig vægt på det seksuelle aspekt af kvindeundertrykkelse, hvilket bestemt heller ikke gør romanen mindre spændende.
Man kan sige at romanen handler om hykleri og dobbeltmoral. Romanen er skrevet som doku-fiktion, men meget er sandfærdigt! Romanen kan også i nogen grad betragtes som en slags rejseskildring. Hele romanen er veldisponeret, til stadighed fængslende og skrevet i et levende og letflydende sprog - at den ikke er helt aktuel gør den ikke mindre interessant.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Requiem for Teresa

Requiem for Teresa