Nedsat pris! Öresundsgränser: Rörelser, möten och visioner i tid och rum Forstør
Kategorier / sektioner:

Öresundsgränser: Rörelser, möten och visioner i tid och rum

Forlag: Museum Tusculanums Forlag
Format: Indbundet
Sprog: Svensk
Serietitel: Centrum för Danmarksstudier
Dato for udgivelse: 24-10-2007
Udgivelse: 1. udgave, 2007.
Nr. i serien: Bind: 14,
Redaktion: Fredrik Nilsson, Hanne Sanders, Ylva Stubbergaard
ISBN-13: 9788763508797
År for denne udgave: 2007
Første udgivelsesår: 2007
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

298,80 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Over vandet suser der nu både tog og biler, men gennem Øresund løber der stadig en grænse. Hvad betyder den for menneskerne i regionen? Måske har de alle deres egen Øresundsgrænse: ´grænsegængerne´ med arbejde og bopæl i henholdsvis det ene og det andet land, sejlerne med nationalflag i agterstavnen, familierne på shoppingtur og politikerne med integration på dagsordenen.
Det dansk-svenske projekt Development of a Cross Border Region har samlet forskere fra forskellige fagområder for at analysere betydningen af identitet og grænse i Øresundsregionen før og nu. I denne antologi, som sammenfatter projektet, møder vi samfundsvidenskabelige forskere, etnologer og historikere, der vil belyse og forholde sig til forskellige grænsetyper og de identifikationsprocesser, der kan knyttes til disse. Genstand for analysen er den Øresundsregion, der har udviklet sig som et økonomisk og politisk projekt på baggrund af den EU-støttede Øresundskomité, og ikke mindst de mange forskellige Øresundsregioner, som er opstået ved, at mennesker har bevæget sig over grænsen eller har talt politisk visionært om grænseløshed og globalisering.
Specielt vigtigt bliver det at undersøge, hvordan betydningen af landegrænsen i Sundet har forandret sig fra Roskildefreden 1658 og frem, men også hvordan forskellige sociale grupper eller andre lokalpolitiske enheder som kommuner eller regioner skaber og har skabt egne grænser i Øresundsområdet. Når bønderne i 1600-tallet skrev til øvrigheden for at bede om hjælp, kaldte de ikke sig selv for danskere eller svenskere. De unge socialister ved forrige århundredskifte gik bevidst ind for at modarbejde den nationale idé. I det 21. århundredes politiske retorik kan spektakulære projekter som kapsejladsen America´s Cup blive en brik i spillet om Regionen. Massekulturen i storbyerne skaber sit eget globaliserede rum. Ved en gennemgang af skånske avisklip fra 1895 frem til i dag fremstår nutidens grænse forbavsende nok skarpere end nogensinde. Her gengives et kompleks billede af en mængde oplevede grænser - Øresundsgrænser i tid og rum.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Öresundsgränser: Rörelser, möten och visioner i tid och rum

Öresundsgränser: Rörelser, möten och visioner i tid och rum