Ret og Metode Forstør
Kategorier / sektioner:

Ret og Metode (Bog, Indbundet)

Af: Mads Bryde Andersen

Forlag: Gjellerup
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 311
Dato for udgivelse: 12-11-2002
Udgivelse: 1. udgave, 2002.
Udgiver: Gjellerup
Illustrator: Lars Grunwald m.fl.
ISBN-13: 9788713048625
Produkt type: Bog
Fotograf: Lars Grundwald m.fl.
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2002
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

Formater / udgaver

Bog
Indbundet
99,00 kr

99,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Gid også politikere og journalister ville læse Mads Bryde Andersens bog." - Birthe Rønn Hornbech, Weekendavisen
Juridisk tænkning er udtryk for kontinuitet - nogle vil ligefrem sige konservatisme. Den enkelte retsregel hænger sammen med en række omkringliggende retsregler - nogle skrevne, andre uskrevne - og hele området omgives af en fremmedartet terminologi.
Det er svært at give denne tænkning ord. I mangel af bedre plejer man at kalde den ´juridisk metode´. Hvad der nærmere ligger heri - udover evnen til at løse konflikter på en måde, der overbeviser andre jurister - er uklart. Nogen vil tilmed hævde, at der skal en lang juridisk karriere til, før man forstår det.
Denne bog forsøger at forklare disse begreber og sammenhænge uden omsvøb og med udgangspunkt i tankegange, vi kender fra daglidagens virke, sproget og andre fagområder.
Bogen er henvendt til jurastuderende og andre, der føler behov for at se retssystemet som et hel, der bæres af enkle og forståelige sammenhænge.
Det er også forfatterens håb, at få så mange jurastuderende som muligt til at holde fast i studiet. Der er nemlig et frafald på mellem 10 og 20 procent i studiets første år. For at komme dette frafald til livs, har universiteterne ændret den juridiske studieordning ved indførelsen af faget "juridisk metode", som første gang udbydes på Københavns Universitet fra og med undervisningsåret 2001-2002. Det er dette frafald, forfatteren forsøger at afhjælpe med Ret & Metode.
Mads Bryde Andersen (f. 1958) har siden 1991 været professor i formueret ved Københavns Universitet, hvorfra han blev uddannet som juridisk kandidat i
1981. Blev dr. jur. i 1991 sammesteds. Mads Bryde Andersen har skrevet en række bøger om aftaleret, obligationsret og IT-ret.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Ret og Metode

Ret og Metode