Nedsat pris! Retsfilosofi: Centrale tekster og temaer
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Retsfilosofi: Centrale tekster og temaer (Bog, Hæftet, Dansk)

Forfattere: Jørgen Dalberg-Larsen, Ole Hammerslev, Henrik Palmer Olsen, Silvia Adamo, Stine Jørgensen, Thomas Riis, Sten Schaumburg-Müller, Bjarke Viskum, Emily Hartz, Per Andersen, Jakob v. H. Holtermann

Forlag: HansReitzels
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788741271965
Udgave: 2. (06-08-2019)
Oplag: 1. (06-08-2019)
Første udgivelsesår: 2011
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 1025
Omslagsgrafiker: Trine Louise Pihl
Fagredaktør: Ole Hammerslev, Henrik Palmer Olsen
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
609,00 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Dette retsfilosofiske storværk er bygget op omkring en række historiske og teoretiske kapitler, der trækker en linje fra antikken, middelalderen og oplysningstiden over bl.a. retspositivismen i første halvdel af det 20. århundrede, den amerikanske pragmatisme og til nyere teorier i europæisk og amerikansk retsfilosofi. Desuden sættes der fokus på centrale temaer som feminisme, retfærdighedsfølelse og retsøkonomi.

Bogens kapitler er ledsaget af uddrag fra nogle af de største retsfilosofiske værker igennem tiden. Kapitlerne er skrevet af førende forskere og eksperter på tværs af de danske retsfilosofiske miljøer.

I denne anden udgave er der tilføjet fem nye kapitler om hhv. dansk retsfilosofi i det 20. århundrede, forholdet mellem retsfilosofi og juridisk metodelære, straf og tvangsfuldbyrdelse, ret og demokrati samt ret og globalisering. Foruden disse nye kapitler er en række kapitler blevet opdateret. De væsentligste ændringer er, at: · de to kapitler om retsrealisme er samlet i et helt nyt kapitel, der er opdateret med de seneste udviklinger inden for retsrealistisk teoridannelse · kapitlet om feministisk retsteori er skrevet om og omhandler nu primært Martha Nussbaum · der er skabt en bedre sammenhæng ved at trække linjer mellem klassisk og kristen naturret og rationalismens og oplysningstidens naturret (kapitel 2 og 3).

Ole Hammerslev er professor ved Juridisk Institut, Syddansk Universitet.

Henrik Palmer Olsen er professor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Retsfilosofi: Centrale tekster og temaer

Retsfilosofi: Centrale tekster og temaer