Nedsat pris! Ring Djursland: En udfordring for alle Forstør
Kategorier / sektioner:

Ring Djursland: En udfordring for alle (Bog, Hardback)

Af: Morten Alstrup

Forlag: Ring Djursland Motorsport
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 160
Dato for udgivelse: 4-12-2007
Udgivelse: 1. udgave, 2007.
ISBN-13: 9788799109029
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2007
Første udgivelsesår: 2007
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

158,20 kr

-20.5%

Vejl. pris: 199,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ring Djursland har en unik position i motorsporten med en historie, der er mere facetteret og omskiftelig end de fleste. Racerbanen ved landsbyen Pederstrup på det østlige Djursland har budt på alt, hvad en racerbane kan byde på. Sportsligt har Ring Djursland lagt asfalt til alskens løb på to, tre og fire hjul, men der har også været rallyer, manøvreprøver og rallycross - alt sammen med både dansk og international deltagelse. Det er her, nye motorsportsdiscipliner har set dagens lys. Det er her, at der for første gang i Danmark er blevet kæmpet om Europamesterskabspoint i flere vigtige discipliner.
Løbene på Ring Djursland har gennem årene budt på alt fra succes og fiasko til tragedie og håb. Der har været glæde og frustration, når nye og erfarne kørere har skullet mestre den vanskelige og krævende asfalt med dens stigninger og fald, langsider og blinde sving. For Ring Djursland er den dag i dag stadig den mest krævende og udfordrende bane i Danmark.
I denne bog fortæller motorsportshistorikeren Morten Alstrup historien om Ring Djursland og de mange begivenheder på og udenfor banen. Om hvordan Jens Christian Legarth i midten af tresserne realiserer drømmen om at skabe den første asfaltbane i Jylland og igangsætter en udvikling mod stor international status, der stoppes brat af hans tragiske og alt for tidlige død. Om hvordan først hans enke Anni Legarth og siden svigerfaderen Gunnar Henriksen driver banen videre, inden Ancher Larsen med nytænkning og idérigdom i starten af halvfjerdserne sætter gang i en stribe nye initiativer. Om hvordan en ny ejer René Koors og løbsarrangøren Ulrik Aubertin-Oxholm atter sørger for overskrifter, inden stadigt stigende miljøkrav og et ejerskifte i starten af firserne sætter gang i en udvikling, så motorsporten i det nye årtusinde afvikles af en klub og en fond i harmoni med omgivelserne, mens racerbanen er en integreret del af en af områdets større uddannelsesinstitutioner.
Med til at tegne historien om Ring Djursland er også mange af de racerkørere, som har konkurreret på banen, og de bagmænd, som har stået bag løbene og arrangementerne. I bogen fortæller en lang række mennesker om deres oplevelser og indtryk fra en svunden tid. Bogen er rigt illustreret, og mange af billederne har ikke tidligere været offentliggjort.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Ring Djursland: En udfordring for alle

Ring Djursland: En udfordring for alle