Nedsat pris! Rødder: nutidens værdier i historisk lys Forstør
Kategorier / sektioner:

Rødder: nutidens værdier i historisk lys (Bog, Hæftet)

Forlag: People s Press
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 203
Dato for udgivelse: 26-2-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
Redaktion: Knud Wentzel
Medforfattere: Niels Finn Christiansen, Henrik Jensen, Jens Anker Jørgensen, Knud Wentzel
ISBN-13: 9788770552530
Produkt type: Bog
Ophavsangivelse: Niels Finn Christiansen
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

193,70 kr

-22.5%

Vejl. pris: 249,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Kærlighed, pligt, fællesskab, identitet, arbejde, familie, nation, tro.
Ordene kender vi alle. De fyger rundt i den politiske og kulturelle debat - i værdidebatten, i kulturkampen. De fleste kan nok blive enige om, at det er plusord - at der er tale om begreber, vi forbinder med noget værdifuldt. Men når det kommer til, hvad vi skal lægge i begreberne, hører enigheden som regel hurtigt op.
Man kan derfor have en fornemmelse af, at alle værdibegreber og forestillinger i dag er til forhandling, at intet ligger fast, men skraber man lidt i den nutidige overflade, kommer man ned til fortidige lag af holdninger, der måske stadig er mere nærværende og aktive, end vi tror.
I denne bog om værdiernes Rødder, der er skrevet af to historikere - bl.a. Henrik Jensen (Ofrets århundrede og Det faderløse samfund) - og to litterater, går vejen derfor fra nutid til fortid, fra de moderne forestillinger til deres fortidige/historiske forudsætninger. De otte essays er formet som retrospektioner, hvor læseren ledes baglæns, som en hund på sporet, imod den almindelige historiske kronologi.
Om forfatterne:
Niels Finn Christiansen, f. 1937. Historiker med speciale i europæisk og dansk historie i det 19. og 20. århundrede. Har navnlig skrevet om den danske og internationale arbejderbevægelse, dansk identitetshistorie og i de senere år især om den dansk-nordiske velfærdsstats historie.
Henrik Jensen, f. 1947. Forfatter og historiker med særlig interesse for mentalitetshistoriske problemstillinger. Har fra den synsvinkel tidligere skrevet om middelalderen, og skriver nu fortrinsvis om moderne vestlig kultur og dansk samtid.
Jens Anker Jørgensen, f. 1936. Litteratur- og kulturhistoriker med særlig interesse for middelalderen, bl.a. folkeviser og klostervæsen. Har skrevet om litteraturhistoriske emner, især inden for de nævnte områder. Har desuden udgivet en række bøger til brug for undervisningen i dansk i gymnasiet.
Knud Wentzel, f. 1941. Litteraturforsker med speciale i psykologiske, historiske og genremæssige problemstillinger. Har fortrinsvis skrevet om litteraturhistoriske emner, om udviklingsromanen og førskriftlige genrer som folkeeventyr, myter, sagn.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Rødder: nutidens værdier i historisk lys

Rødder: nutidens værdier i historisk lys