Nedsat pris! Røster fra en sauna: et år med mænd og meninger Forstør
Kategorier / sektioner:

Røster fra en sauna: et år med mænd og meninger (Bog, Hæftet)

Af: Jørgen W. Fröhlich

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 277
Dato for udgivelse: 13-11-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
ISBN-13: 9788771906509
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Susanne Skovmøller
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

196,25 kr

-24.5%

Vejl. pris: 259,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Kig indenfor i saunaen hos 8-10 mænd, som hver uge i et år mødes til en morgenpassiar med højt til loftet. Der grines, grædes, skændes om æstetik, kønsroller, druk, sex, det svære parforhold, religion og viden, som alt sammen kommer under kærlig behandling.
Bag masken af morskab og kække bemærkninger drøftes alt mellem himmel og jord uden mellemlægspapir. Karaktererne består af mænd, som på hver deres sted i livet, er kompetente og gerne skulle medvirke til at gøre hinanden lidt klogere. På sig selv, livet og de andre. En form for kollektiv selvudvikling hjulpet godt på vej af en skoleinspektør, en taxachauffør, en læge, en smed, en cykelhandler, en popsanger og en præst. Røster fra en sauna består af 53 små spots – et for hver af årets uger – og kradser i overfladen på det, mænd også går og tænker på. Dialogen føres udelukkende af det selvbestaltede ”saunaparlament”. Læs også om: Bussens bare bryster. Gamle mænd i latex. Plastik i verdenshavene. Forrykte mobiltelefoner. Overvågning. Bolle-å. Terror, Og Gud.     
Uddrag af bogen  
Den muntre stemning dør omgående ud, da en yngre mand kommer ind og sætter sig direkte på smedens ledige plads. Normalt står bænkepladsen med de to våde numseaftryk efter smedens voluminøse baller blot og venter på hans tilbagekomst efter en af de hyppige vandladninger, men ikke denne første onsdag morgen i det ny år. Selvsikkert og respektløst har denne fyr i 30’erne med et kækt og jysk ”pænt godda’ d’herrer” formastet sig til at overtræde alle uskrevne love om territoriel integritet. De øvrige på Kongerækken skotter frygtsomt og usikkert til den efterladte numsesved, der optræder på begge sider af den slanke skikkelses veltrænede og faste røv. Tavst stirrende på den nytilkomne overvejer skoleinspektøren at lade sin medfødte retfærdighedssans komme til udfoldelse, men tøver øjensynligt af frygt for konsekvenserne. Spændingen er på bristepunktet, da man atter hører smedens stemme lige uden for saunadøren, som i næste nu smækkes på vid gab. Smeden stirrer med en blanding af vantro og chok på den okkuperede plads.       
Om forfatteren 
Jørgen W. Frøhlich er født i Stockholm i 1945, men opvokset nord for København. Journalist og tidligere chefredaktør. Frøhlich debuterede som romanforfatter i 2015 med den anmelderroste Og mens englene græder. Han har desuden beskæftiget sig med emner inden for teologi og eksistentialisme. 
Af samme forfatter: Og mens englene græder med fem anmelder-stjerner.

Anmeldelser fra kunder

Bedømmelse 
29-11-2018

Røster fra en sauna

Skøn bog i en kold tid. Julegaven til mig selv

Bedømmelse 
24-02-2018

Røster fra en sauna

Fantastisk morsom men også indsigtsrig og fordybende indsigt i saunakultur og mænds følelser.

Skriv en anmeldelse!

Skriv en anmeldelse

Røster fra en sauna: et år med mænd og meninger

Røster fra en sauna: et år med mænd og meninger