Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Rom: Historie, magt og monumenter (Bog, Hardback)

Forlag: Gads Forlag
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 300
Dato for udgivelse: 15-3-2019
Udgivelse: 1. udgave, 2019.
ISBN-13: 9788712055082
Produkt type: Bog
Bidragyder: Nils Arne Sørensen, Louise Nyholm Kallestrup, Jesper Majbom Madsen
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Ikke udkommet, kan forudbestilles (Udk. 15-03-2019)

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

Forventes på lager: 15-03-2019

193,70 kr

-22.5%

Vejl. pris: 249,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bogen er den første i en planlagt serie af oplysende og velformidlede by- og arkitekturhistoriske introduktioner til de væsentligste arnesteder for europæisk kultur og historie. Bøgerne henvender sig til den almindelige forudsætningsløse historieinteresserede læser, og til den kulturrejsende, som gerne vil nogle spadestik dybere, end hvad en almindelig rejseguide kan tilbyde.
Hver bog i serien vil præsentere en europæisk hovedstad, hvis historie har præget hele kontinentet. Bøgerne vil skitsere de historiske og politiske strømninger, der har formet byen, fra den blev en væsentlig europæisk metropol til i dag. Serien skrives af førende eksperter på de pågældende byers historie, men formidlet i et levende sprog til en bred læserskare.
Hensigten er bl.a. at vise, hvordan og hvorfor skiftende magthavere har omformet storbyernes som del af klare politiske projekter, og på den måde give læserene en nøgle til at ”læse” byen og dens arkitektur og monumenter i historisk lys.
Den første bog handler om Rom fra byens grundlæggelse til i dag med vægten på tre markante storhedstider i byens historie: kejsernes Rom (fra kejser Augustus til ca. 300), da pavernes Rom (1450-1650) og det italienske Rom (ca. 1850 til ca. 1950).
Bogen viser bl.a., hvordan Roms magthavere fra Augustus til Mussolini gennem byggeprojekter, monumenter og byplanlægning iscenesatte byen som ”Den evige stad”, og hele tiden refererede til forgængerne. Det er således sigende, at fascisterne kaldte deres Rom for Det tredje Rom – et folkets Rom efter kejsernes og pavernes.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Rom: Historie, magt og monumenter

Rom: Historie, magt og monumenter