Röntgen og de mystiske stråler Forstør
Kategorier / sektioner:

Röntgen og de mystiske stråler (Bog, Hæftet)

Af: Povl-Otto Nissen

Forlag: Polyteknisk Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Ideernes bagmænd
Sideantal: 95
Dato for udgivelse: 18-11-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
ISBN-13: 9788750209720
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Anvendelighed: Fra 14 år
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

129,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En af de mest betydningsfulde opdagelser inden for fysikken blev gjort den 8. november 1895. Det var opdagelsen af nogle meget gennemtrængende stråler, der i nogle dele af verden kaldes X-rays, men i andre dele af verden kom til at bære opdagerens navn; Röntgen.
Her fortælles historien om opdagelsen og om manden der, som den første fysiker, fik nobelprisen i 1901. Med sin grundige videnskabelige uddannelse og efterfølgende forskning ville man kunne nævne ham blandt verdens berømte fysikere, også uden den lidt tilfældige opdagelse af strålerne.
For eftertiden er røntgenfotograferingen inden for mange områder blevet et væsentligt hjælpemiddel til opnåelse af en bedre sundhedstilstand samt til industriel og videnskabelig udvikling. For Röntgen selv var fotograferingen kun et hjælpemiddel til at afsløre strålernes mystiske karakter og til at bestemme de forskellige stoffers gennemtrængelighed.
I bogen følges også Wilhelm Conrad Röntgens personlige udvikling og hans problemer med at skaffe sig en platform for sit virke.

Povl-Otto Nissen
er uddannet cand. pæd. i fysik og er tidligere højskoleforstander og seminarielektor. Han er forfatter til en række skolebøger til fysik og natur/teknik.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Röntgen og de mystiske stråler

Röntgen og de mystiske stråler