Nedsat pris! Rosa Luxemburg - idé og handling Forstør
Kategorier / sektioner:

Rosa Luxemburg - idé og handling (Bog, Hardback)

Af: Paul Frölich

Forlag: Solidaritet
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 512
Dato for udgivelse: 26-11-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Oversætter: Stig Hegn
ISBN-13: 9788787603027
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Originaltitel: Rosa Luxemburg
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

217,50 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Rosa Luxemburg fremstår i dag med fornyet aktualitet. Hun gennemlevede den kaotiske situation i tiden før 1. verdenskrig, hvor hun prøvede at videreføre Karl Marx´ tanker og på mange måder blev konfronteret med imperialismens uløselige modsætninger. Det krævede et opgør med traditionelle socialdemokratiske synspunkter om løsninger indenfor kapitalismens rammer, et opgør hvor arbejderklassens selvstændige rolle stod i centrum. Men kampen kostede hende livet, hun blev myrdet af fascistiske lejesoldater i 1919 – den første sten på vejen til en nazistisk magtovertagelse var ryddet af vejen.
Paul Frölich: Rosa Luxemburg udkom oprindeligt på tysk i Frankrig i 1939 - kort før de nazistiske horder satte retning mod vest. Den er i tiden derefter udkommet talrige gange på tysk, men også på engelsk, fransk, spansk og italiensk.
Paul Le Blanc, historieprofessor i Pittsburg, Pennsylvania har sagt følgende om bogen: »På mange måder den allerbedste biografi om Luxemburg da den har en grundig gennemgang af hendes liv og ideer, fortalt af en kammerat der kendte hende og arbejdede sammen med hende. Samtidig er den en indsigtsfuld diskussion af hendes forhold til de perspektiver der repræsenteres af Marx, Engels, Lenin og Trotskij.«
Bogen er moderne, i forhold til den oprindelige, idet den er rigt illustreret. Bogen er forsynet med en masse noter og emne- og personregister der letter tilgangen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Rosa Luxemburg - idé og handling

Rosa Luxemburg - idé og handling